Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Έρχεται δυνατή ενίσχυση για τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την καθιερωμένη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ετοιμότητα των σχολικών κτιρίων για νέα χρονιά και να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις.
Πλαισιωμένος από τα στελέχη της δημοτικής αρχής με αρμοδιότητα για τα σχολεία: την αντιδήμαρχο Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου και Θοδωρή Γραμματικό, ο δήμαρχος συνομίλησε με τους διευθυντές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, των Ειδικών Σχολείων της πόλης αλλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου, όπως άλλωστε γίνεται σε τακτική βάση στην έναρξη και στο κλείσιμο κάθε σχολικής περιόδου.
Πόσο μάλλον τώρα, που ο Δήμος έχει δρομολογήσει μια σειρά ενεργειών για την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των σχολικών κτιρίων σε υποδομές, εξοπλισμό και ασφάλεια.

500.000 ευρώ για περισσότερα έργα
Μπορεί ο Δήμος να δούλεψε όλο το καλοκαίρι για να ετοιμάσει τα σχολικά κτίρια στον καλύτερο δυνατό βαθμό για τη νέα χρονιά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το έργο σταματά. Ήδη η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει 500.000 ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών με τα οποία σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν ακόμα περισσότερα έργα και παρεμβάσεις για την περαιτέρω βελτίωση των σχολείων. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους διευθυντές πως το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία της δημοπράτησης των παρεμβάσεων ώστε, σύντομα, ακόμα ένα πακέτο εργασιών να ξεκινήσει στα σχολικά κτίρια του Ηρακλείου.

300.000 για υπολογιστές και δια δραστικούς πίνακες
Με 300.000 ευρώ ο Δήμος αγοράζει νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες σύγχρονης τεχνολογίας για τις αίθουσες των σχολείων του Ηρακλείου. Δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια αποκτούν νέα και σύγχρονα μέσα για να γίνει το μάθημα πιο αποτελεσματικό, πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά της πόλης.

Ξεκινά η φύλαξη των σχολείων τις βραδινές ώρες
Σύμφωνα με το Νίκο Μπάμπαλο, αυτές τις ημέρες τελειώνει ο διαγωνισμός που θα αναδείξει την εταιρία η οποία θα αναλάβει την φύλαξη των σχολείων κατά τις βραδινές ώρες, προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι βανδαλισμοί και οι φθορές που χαλάνε την εικόνα και τη λειτουργικότητα των σχολικών κτιρίων και, βέβαια, η αποκατάστασή τους στοιχίζει στο δημοτικό ταμείο, κατά συνέπεια στην τσέπη του δημότη. Από το βράδυ και έως την έναρξη του σχολικού ωραρίου περιπολίες θα περνάνε τακτικά από όλα τα σχολεία της πόλης για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ