Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ένα ακόμα βήμα για την αγορά του Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα πιο κοντά στην απόκτηση του Κτήματος Φιξ, προκειμένου αυτό να ανοίξει τις πόρτες του για τους πολίτες ως χώρος πρασίνου, βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η «κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου επί της Λεωφόρου Ηρακλείου 52 4, Ο.Τ. 245 (ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ) με σκοπό την δημιουργία Πολιτιστικού Πάρκου, χώρου πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης και την ανάπτυξη συναφών δραστηριοτήτων». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος δεσμεύει το Κτήμα των 27 στρεμμάτων και, πλέον, απομένει να ορίσει τον τρόπο χρηματοδότησης της αποπληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της διοίκησης του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου είναι η αγορά του Κτήματος να γίνει με ίδιες δυνάμεις του Δήμου αφού, όπως λέει ο δήμαρχος, “40 χρόνια τώρα όσες προσπάθειες έγιναν ώστε η Πολιτεία να αγοράσει το Κτήμα και να το αποδώσει στο Δήμο επέβησαν άκαρπες. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα ο Δήμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μιας και τώρα έχει την οικονομική δυνατότητα, χωρίς να επιβαρύνει επιπλέον τους δημότες, να το αγοράσει με δικούς του πόρους μέσα από δανεισμό.”

Με την πρόταση αυτή έχουν ήδη συμφωνήσει η δημοτική παράταξη του Δικτύου Πολιτών και ο ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Τσουλουχάς.

 

Νέο κύκλο διαβούλευσης ζητά η αντιπολίτευση

Οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να εμμένουν στη θέση πως ο Δήμος πρέπει μεν να κάνει δικό του το Κτήμα Φιξ, να συνεχίσει δε να το ζητάει από την κεντρική διοίκηση και τους λοιπούς φορείς (Περιφέρεια κτλ) ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει ο ίδιος για την αγορά.

Μάλιστα, δια του επικεφαλής της μείζονος, Γιώργου Παπαδημητρίου, δοκίμασαν να θέσουν την πρότασή τους προς ψήφιση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν όμως αυτό δεν έγινε δεκτό αποχώρησαν από τη διαδικασία.

Ο λόγος που απορρίφθηκε το αίτημα της εισαγωγής της πρότασής τους στο ΔΣ είναι διπλός, όπως υποστηρίζουν στελέχη της διοίκησης: ο ουσιαστικός, αφού η πρόταση της αντιπολίτευσης “δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συντηρεί την ίδια κατάσταση που ισχύει όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή ο Δήμος να διεκδικεί και να βρίσκει κλειστές πόρτες με αποτέλεσμα το Φιξ να παραμένει ιδιωτικό και απρόσιτο προς τους Ηρακλειώτες”, και ο πρακτικός, καθώς πέραν από της κοινής γραμμής που συμφωνούν όλοι, δηλαδή ότι το Φιξ πρέπει να περάσει στον Δήμο, “η αντιπολίτευση δεν προτείνει συγκεκριμένο δρόμο για την απόκτησή του παρά μόνο διατυπώνει ευχολόγια”, όπως λένε από τον Δήμο.

Με το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ο δήμαρχος σχολίασε τα εξής: «Κάναμε ένα ακόμα βήμα στη μεγάλη αλλά ελπιδοφόρα διαδρομή που έχουμε ξεκινήσει για να περάσει το Κτήμα Φιξ στους Ηρακλειώτες. Θέλω για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους που και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθεια που κάνουμε. Από την άλλη, αυτοί που επέλεξαν να αποχωρήσουν μη έχοντας επιχειρήματα, δυστυχώς έβαλαν παραταξιακά συμφέροντα πάνω από το συμφέρον των δημοτών. Αποχώρησαν από ένα καλύτερο μέλλον που θέλουμε για το Ηράκλειο. Οι δημότες θα κρίνουν… Εμείς θα συνεχίσουμε και θα δώσουμε το μέλλον στην πόλη μας».

Από τη δική του πλευρά, ο Γιώργος Παπαδημητρίου τονίζει: «2η φορά αρνήθηκε την πρόταση της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη δωρεάν απόκτηση του κτήματος φιξ! Ακραία και αντιδημοκρατική η μεθόδευση του! Δεν αξίζει στην Πόλη μας αυτή η συμπεριφορά! Είναι αντιθεσμική και απαράδεκτη! Το σύνολο της Αντιπολίτευσης αποχώρησε!»

Να σημειωθεί ότι από το ρεπορτάζ της συνεδρίασης προκύπτει ότι δεν αποχώρησε το σύνολο της αντιπολίτευσης όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαδημητρίου αλλά η δική του παράταξη, η ΑΚΕΠ και η ΠΝΟΗ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ