Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Έμπρακτη ένδειξη αγάπης προς τα ζώα από μικρούς και μεγάλους πολίτες στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα διήμερο ευαισθητοποίησης για όσους αγαπάνε τα ζώα οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής το Σαββατοκύριακο της παραμονής της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Στο δημοτικό γήπεδο της οδού Πρασίνου Λόφου στήθηκε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς, μεγάλους αλλά και… τετράποδους επισκέπτες.

Μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες πέρασαν από τον χώρο του φεστιβάλ: κτηνίατροι, εκτροφείς και εκπαιδευτές, που μίλησαν στον κόσμο για την υιοθεσία και τη ζωή με το κατοικίδιο, αθλητές του agility με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αθλητές του νεοσύστατου dog dancing, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο λειτούργησε έκθεση και bazaar από φιλοζωικά σωματεία του λεκανοπεδίου. Στη λήξη του διημέρου βραβεύτηκε η Εθνική Ομάδα agility, η οποία προσφάτως κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τους δε επισκέπτες περίμενε και μια έκπληξη, καθώς κληρώθηκαν τρία ποδήλατα (προσφορά της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ) σε τρεις τυχερούς.

 

 

 

Βεβαίως, οι διοργανωτές του φεστιβάλ, οι άνθρωποι του Τμήματος Προστασίας Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ήταν όλοι εκεί, μαζί με τους εθελοντές που βοηθάνε το καθημερινό έργο του Δήμου, για να εξηγήσουν στον κόσμο πώς λειτουργεί η υπηρεσία. Πώς, δηλαδή, εντοπίζει τα αδεσποτάκια της πόλης, τα περισυλλέγει, τα φροντίζει με ό,τι χρειάζεται, τα στειρώνει, τα φιλοξενεί και, στο τέλος αυτής της διαδρομής, τα διαθέτει προς υιοθεσία. Εκεί είναι που μπορούν όλοι οι πολίτες να συνδράμουν: ανοίγοντας το σπίτι τους και υιοθετώντας ένα από αυτά τα ζωάκια, αλλάζοντας προς το καλύτερο την καθημερινότητά τους.

 

 

 

«Όσοι από εμάς έχουμε βάλει ένα ζωάκι στη καθημερινότητά μας, καταλαβαίνουμε πόση θετικότητα και πόση αγάπη μπορεί να δημιουργήσει αυτή η σχέση. Μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες στοχεύσαμε να πείσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο. Πάνω από όλα όμως να καταλάβουμε ότι και αυτά έχουν δικαίωμα στη ζωή, δικαίωμα στο να τους φερόμαστε ανθρώπινα. Η προστασία των ζώων ήταν στις γραμμές της πολιτικής μας από τον πρώτο καιρό της ανάληψης της ευθύνης διακυβέρνησης του Δήμου, όντας από τους πρώτους που εφάρμοσαν ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προστασία και την υιοθεσία τους. Θα συνεχίσουμε στα ίδια βήματα και προβλέπουμε, με ακόμα περισσότερους συμμάχους», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλου.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους επισκέφτηκαν αυτό το διήμερο γιορτής που οργανώσαμε για τα ζώα και όσους αγαπάνε τα ζώα. Επιπλέον, όλους τους συνεργάτες στον Δήμο, στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στο Τμήμα Προστασίας της Αστικής Πανίδας και βεβαίως τους χορηγούς που συνέβαλαν στη διοργάνωση. Ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους εθελοντές φιλόζωους που μας πλαισίωσαν και αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά είναι δίπλα μας και στην καθημερινή προσπάθεια. Μαζί συνεχίζουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας των ζώων της πόλης στην κατεύθυνση του σεβασμού που τους αξίζει», το σχόλιο του αντιδημάρχου, Δημήτρη Δημητρόπουλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ