Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου Αττικής, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης» εκτιμώντας τα σοβαρά και επείγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία του δήμου Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια ζήτησε από την αρχή της χρονιάς την έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ηρακλείου για την παιδεία (σχολικές μονάδες) για να συζητηθούν και να αποφασιστούν εκείνα τα μέτρα που θα δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια σχολική χρονιά κατά την οποία θα καλύπτεται το σύνολο των μορφωτικών αναγκών των παιδιών και ταυτόχρονα η ασφάλειά τους.

Όπως σημειώνει ο σύλλογος: “Η δημοτική αρχή Ηρακλείου που κυριολεκτικά «κωφεύει» μπροστά στα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης , παρά τις παρεμβάσεις και τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από πλευράς των διευθύνσεων των σχολείων και του Συλλόγου μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» Μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό κινδυνεύουν την ώρα λειτουργίας τους.

Ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μακρύς: σχολεία εργοτάξια που πηγαινοέρχονται στα προκάτ, αίθουσες που πλημμυρίζουν, ταβάνια να πέφτουν, στέγαστρα να καταρρέουν κλπ. Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων των σχολικών μονάδων. Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/1/23 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ και ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ (υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Καλούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μας αφορά όλους!”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ