Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στην Κωνσταντινούπολη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη για τον Εορτασμό των Θεοφανίων ανταποκρινόμενος στην πρόκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με τον οποίο μετά το πέρας της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο, είχε εγκάρδια και γόνιμη συζήτηση τονίζοντας το σημαντικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Ήσασταν ένα δώρο Θεού για την Ορθοδοξία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη και πρόσθεσε: «Σε πολύ δύσκολους καιρούς δώσατε μεγάλους αγώνες και δείξατε ότι βλέπετε τα προβλήματα της ανθρωπότητας με μια οικουμενικότητα. Όπως τα θέματα της οικολογίας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή, που σήμερα μας δώσατε τη δυνατότητα να περάσουμε μαζί τη γιορτή των Θεοφανίων».

 

Σημαντικός σταθμός της επίσκεψης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε η επίσκεψη στα ιστορικά σχολεία της Πόλης (Ζωγράφειον και Μεγάλη του Γένους Σχολή) και η μετέπειτα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομογένειας παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργίας Σουλτανοπούλου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο με τους οποίους έγινε εκτενής και ουσιαστική συζήτηση για την ανάγκη στήριξης του καθημερινού αγώνα που δίδεται για τη συνέχιση της ελληνομάθειας και του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη παρά την εντεινόμενη συρρίκνωση του πληθυσμού καθώς και αλλά θέματα κοινωνικοοικονομικής φύσης που σχετίζονται με τον ελληνορθόδοξο πληθυσμό της Πόλης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ