Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Άγρια κόντρα Μπάμπαλου – Βλασσόπουλου για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης 

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής (30/9), μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης “ΑΚΕΠ – Συνεργασία” κ. Παντελή Βλασσόπουλου και του Δήμαρχου κ. Νίκου Μπάμπαλου, με αφορμή ερώτηση του πρώτου για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γνωστοποίησε πρόσφατα με ανακοίνωση του ότι δρομολογεί την επέκταση της λεωφόρου Κύμης και τη σύνδεσή της με τον ΠΑΘΕ, είδηση που υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι δημοτικές Αρχές Ηρακλείου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, και Αμαρουσίου καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα τους.

Π. Βλασσόπουλος: “Ζητάμε απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα για την επέκταση της λεωφόρου Κύμης”

Αρχικά το θέμα της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης έφερε στο Δ.Σ. ο επικεφαλής της παράταξης ΑΚΕΠ – Συνεργασία κ. Βλασσόπουλος. Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος έθεσε μία σειρά από ερωτήματα στη δημοτική αρχή: «Εμείς σαν δημοτική παράταξη χαιρετήσαμε την ανακοίνωση από την πλευρά του Υπουργείου, όμως δεν θέλουμε να μείνουμε εκεί, θέλουμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει στο Ηράκλειο. Τι θα γίνει όσο αφορά τις απαλλοτριώσεις, το μέγεθος της σήραγγας, αν όλη αυτή η χρηματοδότηση θα έχει μέσα τα διόδια ή όχι και πολλά άλλα θέματα για τα οποία θα πρέπει να ενημερωθούμε. Καλούμε την διοίκηση στις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. να έχουμε μία πλήρη ενημέρωση και αν χρειαστεί ακόμα και μία ενημέρωση από τον αρμόδιο υπάλληλο του Υπουργείου».

Ν. Μπάμπαλος: “Ο ιός του λαϊκισμού είναι δύσκολο να νικηθεί…” 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, κατηγορώντας την παράταξη του κ. Βλασσόπουλου για την στάση που έχει επιδείξει στο συγκεκριμένο θέμα όλο αυτό το διάστημα. “Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ανακοίνωση μίας παράταξης, όπου τα στελέχη της γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς έχει συμβεί, να χαιρετίζουν την απόφαση του Υπουργού και παράλληλα να ρωτάνε τον δήμο αν θα βάλουν διόδια ή όχι και ποια η θέση της δημοτικής αρχής. Είναι δυνατόν να ρωτάτε τον δήμο για τα διόδια; Θα έπρεπε κ. Βλασσόπουλε να ρωτήσω τον συνεργάτη σας και πρώην Δήμαρχο για το ιστορικό της λεωφόρου Κύμης και θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι μαζί με άλλους συναδέλφους Δημάρχους έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές τον υπουργό Υποδομών και έχουμε αναλώσει αρκετές ώρες για το συγκεκριμένο θέμα. Εδώ και ένα χρόνο παλεύουμε για την Κύμης και έχουμε πραγματοποιήσει επανειλημμένες συναντήσεις με τον Υπουργό Υποδομών. Επιπλέον σας είχα ενημερώσει, αρκετό καιρό πριν ο υπουργός βγάλει τη σχετική ανακοίνωση, ότι ο κ. Καραμανλής αποδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας για την Αττική και τα Βόρεια Προάστια. Ένα από τα ζητήματα που μπήκαν στον υπουργό Υποδομών και συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι είναι ότι η λεωφόρος Κύμης πρέπει να υπογειοποιηθεί στο κομμάτι του Ηρακλείου και ο χώρος από πάνω να παραχωρηθεί στον Δήμο για κοινόχρηστους χώρους, αθλοπαιδιές κ.α.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάμπαλος και κλείνοντας την τοποθέτηση έριξε τα βέλη του προς την αντιπολίτευση: “Τελικά έχω την αίσθηση ότι ο ιός του κορωνοϊού μπορεί να νικηθεί όμως ο ιός του λαϊκισμού είναι δύσκολο να νικηθεί…”

Εν συνεχεία, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βλασσόπουλος, ζήτησε ξανά τον λόγο και σε έντονο ύφος ανέφερε ότι “παρακολουθήσαμε την απολογία και όχι την ενημέρωση του δημάρχου”, επαναλαμβάνοντας τα θέματα στα οποία ζητάει ενημέρωση η παράταξη του από τη δημοτική Αρχή.

Ο κ. Μπάμπαλος φανερά ενοχλημένος από τη στάση του κ. Βλασσόπουλου άφησε αιχμές κατά της πρώην δημοτικής αρχής, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “μετά από τέσσερα χρόνια δημοτικής παρουσίας του κ. Βλασσόπουλου και αδράνειας του δήμου, γιατί το να υποβάλλω ένα αίτημα για διεκδίκηση δεν λέει απολύτως τίποτα και πρόκειται για επαναστατική γυμναστική στον καναπέ και στην τηλεόραση, μετά λοιπόν από αρκετά χρόνια αδράνειας την περίοδο 2011-14, ο δήμος και οι υπηρεσίες του έχουν ενεργοποιηθεί και λειτουργούν ξανά προς όφελος του Δήμου. Θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση σε επόμενη συνεδρίαση, όχι φυσικά γιατί το ζητάει ο κ. Βλασσόπουλος, αλλά επειδή υπάρχει υποχρέωση απέναντι σε αυτή την πόλη όπου για πολλά χρόνια η Κύμης είχε περάσει στο περιθώριο, γιατί κανείς ουσιαστικά δεν ενδιαφέρθηκε. Έχουμε υποχρέωση να το βγάλουμε ξανά στην επιφάνεια όπως το βγάλαμε μαζί με άλλους συναδέλφους δημάρχους και όπως κάναμε μία σειρά έργα έτσι θα κάνουμε και την λεωφόρο Κύμης”.

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση στη τηλεδιάσκεψη, με τον κ. Βλασσόπουλο να ζητάει να απαντήσει εκ νέου στον κ. Μπάμπαλο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πέτρου να απορρίπτει το αίτημα του καθώς η διαδικασία δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ