Ελάτε στην παρέα μας

Ηλιούπολης

Σε κατάσταση ετοιμότητας ο μηχανισμός του Δήμου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κατάσταση ετοιμότητας ο μηχανισμός του Δήμου Ηλιούπολης για την αντιμετώπιση συνεπειών από τα αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα στην Αττική.

Η πρώτη κλήση που δέχθηκε πριν λίγο ήταν για δένδρο στην οδό Διογένους. Όπως αναφέρει ο Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης, στο σημείο κατέφθασαν πυροσβεστικά οχήματα του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού, του Δήμου Ηλιούπολης επανδρωμένο με τρεις εθελοντές της Ε.Ο.Δ.Π.Η. και γερανοφόρο όχημα του Δήμου επανδρωμένο με δύο εργαζόμενους στο Δήμο Ηλιούπολης.

Μέχρι στιγμής η εξέλιξη των φαινομένων είναι ήπια, αλλά σύμφωνα την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν απόψε το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου.

“Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες μας:
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ