Ελάτε στην παρέα μας

Ζωγράφου

Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων η ενίσχυση των Δήμων με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν με μεγαλύτερη επάρκεια στις αυξημένες υποχρεώσεις τους,  η χορήγηση έκτακτης οικονομικής στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι διευρυμένες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της  πανδημίας αλλά και η εν γένει ενίσχυση των πόρων που λαμβάνουν οι Δήμοι.

Επίσης, συζητήθηκαν οι αλλαγές που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ζωγράφου. Επιπλέον, ο κ. Θώδας ενημέρωσε τον κ. Βορίδη για την πορεία των έργων και των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Ζωγράφου, όπως τον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό που κατασκευάζεται στη Βίλα Αγλατζιά, τα νέας τεχνολογίας απορριμματοφόρα που παραλαμβάνει ο Δήμος Ζωγράφου τους επόμενους μήνες αλλά και την εκτεταμένη αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων μέσω της μελέτης  «Στρατηγικές παρεμβάσεων για τη Δικτύωση και Αναβάθμιση των Δημόσιων Χώρων του Δήμου Ζωγράφου» καθώς και τα πάρκα γειτονιάς.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ