Ελάτε στην παρέα μας

Ζωγράφου

Στήριξη του υπουργείου Παιδείας στις προτάσεις του Δήμου Ζωγράφου για την προσχολική αγωγή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη για την προσχολική αγωγή στον Δήμο Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020, στο υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Βασίλη Θώδα, του Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, Νικολάου Βούλγαρη και του προέδρου της  Εταιρείας Ακίνητης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικολάου Θωμαΐδη.

Στη σύσκεψη, από πλευράς του υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και Ειδικής Αγωγής  Αναστασία Γκίκα και  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προγραμμάτων και Διαχείρισης Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων Χρήστος Τρυφωνόπουλος, ενώ από τον Δήμο Ζωγράφου παρέστησαν επιπλέον ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δήμας και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και των Σχολικών Επιτροπών Αναστασία Μπότου.

Παρόντες στη σύσκεψη, επίσης, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής έργων της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) Αθανάσιος Γιάνναρης και Θεόδωρος Κυριαζόπουλος.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το σχέδιο του Δήμου Ζωγράφου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και η πορεία υλοποίησής του. Το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα θετικό καθώς οι εκπρόσωποι του ΕΚΠΑ επιβεβαίωσαν, παρουσία των εκπροσώπων της ΚτΥπ ΑΕ, την πρόθεσή τους να παραχωρήσουν χώρο του Πανεπιστημίου για τη δημιουργία νέων αιθουσών νηπιαγωγείου, ενώ το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον Δήμο Ζωγράφου στην υλοποίηση του σχεδίου της προσχολικής αγωγής.

«Υπήρξε δέσμευση από το ΕΚΠΑ και τις ΚτΥπ ώστε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις λύσεις που έχει προτείνει ο Δήμος Ζωγράφου. Το υπουργείο Παιδείας αγκάλιασε το εγχείρημα μας, το οποίο ουσιαστικά θα λύσει το ζήτημα της προσχολικής αγωγής στον Δήμο Ζωγράφου, καθώς σε 6,5 στρέμματα μπορούν να τοποθετηθούν αρκετές αίθουσες βαρέως τύπου»,  δήλωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου του Δήμου Ζωγράφου για την προσχολική αγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ