Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Υμηττός: Στο δρόμο για να γίνει το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υμηττός αποτελεί ένα υψηλής βιοποικιλότητας οικοσύστημα με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και σπουδαία ιστορική αξία.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης που υλοποιεί για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θέτει σε εφαρμογή ένα μεγάλο και πρωτοποριακό σχέδιο με στόχο να κάνουμε τον Υμηττό το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας.

Πρόκειται για μια «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του Σ.Π.Α.Υ., των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό που έχει ως κύριο στόχο να ενεργοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον σεβασμό και τη διατήρηση του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού.

Πρώτη δράση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος είναι ο καθαρισμός 365 επιλεγμένων σημείων του Υμηττού, η απελευθέρωση της φύσης από τα πλαστικά και η ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση των πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά το βουνό.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε αναφορικά: “Σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον δέχεται συνεχείς πιέσεις, είναι σημαντικό να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά για έναν Υμηττό ακόμα πιο καθαρό και πιο ελεύθερο από τα σκουπίδια και τα πλαστικά που τον επιβαρύνουν όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να τον προστατεύσουμε και για τις επόμενες γενιές. Σε αυτή τη μεγάλη δράση του Σ.Π.Α.Υ. σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στη φύση, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του βουνού που τόσο αγαπάμε.”

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να γίνει κρίκος αυτού του μεγάλου και σημαντικού εγχειρήματος για τον καθαρισμό και τη φροντίδα του Υμηττού, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο SPAY.GR.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ