Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Καταγγέλλει το Δήμαρχο Γλυφάδας για αυθαιρεσίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια κόντρα φαίνεται να γεννιέται ανάμεσα στις δημοτικές αρχές Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, καθώς η δεύτερη διεκδικεί αθλητικές εγκαταστάσεις και οικόπεδα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής: “Σε μία πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά ενέργεια, προχώρησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας εναντίον του δήμου μας. Ύστερα από 80 χρόνια, χρησιμοποιώντας παρελκυστικές τακτικές και έωλα δικονομικά μέσα, διεκδικεί με αγωγή που κατέθεσε σε διοικητικό δικαστήριο, τις ιστορικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων και οικόπεδα στα οποία λειτουργούν δημοτικές υπηρεσίες του δήμου μας από το 1963, μέρος των οποίων μισθώνονταν και σε ιδιώτες, ώστε ο δήμος μας να έχει έσοδα. (σημ. τα οικόπεδα βρίσκονται μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και Ρόζας Ιμβριώτη στο Ελληνικό).

Επιπλέον αυτών, ο Δήμαρχος Γλυφάδας στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, εντάσσει αυθαίρετα την οδό Παλαιολόγου στην Αργυρούπολη και οικόπεδο στο οποίο θα αναγείρουμε το νέο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, στα διοικητικά του όρια!!!

Με μία αρπαχτική λογική, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, όπως και ο Δήμαρχος Αλίμου στο παρελθόν, προσπαθεί να πάρει κάτι που δεν του ανήκει, επιχειρώντας να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας.

Ιστορικοί δήμαρχοι της Γλυφάδας, με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία, ουδέποτε αμφισβήτησαν τα σύνορά ή περιουσιακά μας στοιχεία. Γιατί άραγε τώρα;

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια η οποία αμαυρώνει τις σχέσεις των δύο δήμων και καλεί τόσο τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Γλυφάδας όσο και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να διαχωρίσουν την θέση τους από την αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου Γλυφάδας.

Καλούμε τους δημότες μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον σε αυτούς που δεν τους αρκούν τα τεράστια έσοδα που έχουν ως δήμος, αλλά επιβουλεύονται και τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία.

Να σημειώσουμε δε ότι, στα πλαίσια της μακρόχρονης συνεργασίας και καλή γειτονίας των δύο δήμων, ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης έχει παραχωρήσει εδώ και 40 χρόνια στην σχολική κοινότητα του δήμου Γλυφάδας, ιδιόκτητο κτίριο στο Ελληνικό, προκειμένου να στεγαστούν το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο και το 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας.

Ως ανταπόδοση λοιπόν, ο δήμος Γλυφάδας προσπαθεί να υπονομεύσει την λειτουργία του δήμου μας, και να αφαιρέσει το δικαίωμα της άθλησης σε 400 παιδιά που αθλούνται στις εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων.

Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την λειτουργία του δήμου μας.

Καλούμε επίσης τους δημότες Γλυφάδας με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί αγάπης, να καταδικάσουν τις ενέργειες του Δημάρχου Γλυφάδας που θα στερήσουν από τα παιδιά μας, τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις.

Για ακόμη μία φορά, ο δήμαρχος Γλυφάδας θα λάβει τις ανάλογες απαντήσεις στα αρμόδια δικαστικά όργανα.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ