Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προχωρά η ανάπλαση της Πλατείας Μεσολογγίου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου της Πλατείας Μεσολογγίου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δ. Νάνου.

Το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 495.997,02 ευρώ και αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για την παιδική χαρά και την πλατεία, καθώς επίσης εμπλουτισμό του πρασίνου και εγκατάσταση συστήματος άρδευσης, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής, ο οποίος θα μπορεί να προσελκύσει άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

Όλες οι παρεμβάσεις που προτείνονται θα είναι ήπιες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Η αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση της παιδικής χαράς, περιλαμβάνει την προμήθεια πιστοποιημένων οργάνων, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής με τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

Παράλληλα, η διαμόρφωση με νέες φυτεύσεις θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τη βλάστηση του χώρου, με διάσπαρτους θάμνους και φυτά, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του απαραίτητου αρδευτικού συστήματος ποτίσματος.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ