Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Αργοσαρωνικός στην pop-art εκδοχή του Benoit Paré – Εγκαίνια έκθεσης στην Kapopoulos Fine Arts Spetses Gallery στις 2/9

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια νέα σειρά έργων που είναι εμπνευσμένα από τις Σπέτσες και τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού, παρουσιάζει o Benoit Paré στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στις 2 Σεπτεμβρίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες, με την οποία διατηρεί αποκλειστική συνεργασία.

Πρόκειται για έργα γεμάτα χρώμα σε pop art διαθέσεις, που αποδίδουν το πνεύμα, την ατμόσφαιρα, τον αέρα των νησιών του Αργοσαρωνικού, της Αίγινας, της Ύδρας, αλλά και του Σουνίου και κυρίως των Σπετσών, όπου φιλοξενείται η έκθεση. Γωνιές χαρακτηριστικές, με τα λιμανάκια, τα σοκάκια, τις βαρκούλες, το περίφημο Ποσειδώνιο, σήμα κατατεθέν των Σπετσών, εμφανίζονται σε μια ενδιαφέρουσα, διαφορετική, κόμικς εκδοχή.

Όπως λέει ο ίδιος ο ζωγράφος, «το κίνητρό μου για την επιλογή των θεμάτων είναι ο θαυμασμός μου για την ομορφιά των τόπων αυτών, των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπου το ελληνικό φως «γιορτάζει», σε μια προσπάθεια να τα αποδώσω με τη δική μου χαρακτηριστική τεχνοτροπία, με έντονα, χαρούμενα, πλακάτα χρώματα, οριοθετημένα με μαύρα περιγράμματα, σε καθαρό σχέδιο, εμπνευσμένο από τα κλασικά κόμικς της βέλγικης σχολής».

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που, ο πιο γνωστός ήρωας αυτής της σχολής, ο Τεν Τεν μαζί με το σκυλάκι του τον Μιλού και τους άλλους γνωστούς χαρακτήρες των κόμικς, «εισβάλουν» ειρηνικά στη δουλειά του Μπενουά Παρέ και επισκέπτονται το Ποσειδώνιο, στα έργα που είναι αφιερωμένα στο πασίγνωστο ξενοδοχείο των Σπετσών, για να ζήσουν νέες περιπέτειες.

«Μεγάλωσα με την κουλτούρα τον κόμικς και όταν ασχολήθηκα με τη ζωγραφική της οποίας μελέτησα πολλές μορφές, θέλησα να την εντάξω στη δουλειά μου», λέει ο Benoit Paré. «Στόχος μου είναι να συνδυάσω τη ζωγραφική με το κόμικς μέσα από την αισθητική της pop art, που έχει εκφράσει πολλούς καλλιτέχνες ως σήμερα από τη δεκαετία του ’60, που τυχαίνει να είναι η δεκαετία της παιδικής μου ηλικίας. Με ενδιαφέρει πολύ να κρατήσω ζωντανό το παιδί μέσα μου, τη φρεσκάδα και τη διάθεση για συνεχείς εξερευνήσεις και ανακαλύψεις».

Τα έργα της συγκεκριμένης έκθεσης αποτελούν συνέχεια εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάρο το 2019, όπου ο Benoit Paré είχε παρουσιάσει μια αντίστοιχη σειρά έργων με pop art διάθεση, εμπνευσμένα τότε από τοπία των νησιών του Αιγαίου.

Ο Benoit Paré γεννήθηκε στο Παρίσι το 1961 και βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1986. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 1992. «Απέκτησα την ελληνική ιθαγένεια και μπορώ να πω ότι σήμερα αισθάνομαι πλέον πιο πολύ Έλληνας (60%) πάρα Γάλλος (40%)», λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Γυμνάσιο του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, στα παιδιά που νοσηλεύονται.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ