Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Ο τοίχος των Ηρώων του 1821 στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησε μια τεράστια τοιχογραφία με 12 ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από την ματιά του ταλαντούχου καλλιτέχνη “Εύρυτου” σε τοίχο, στο κολυμβητήριο της πόλης.

default

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:
«Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελευθερία της πατρίδας, και ο Θεός την υπογραφή του πίσω δεν την παίρνει», είπε ο Κολοκοτρώνης απευθυνόμενος στους Έλληνες, στην έναρξη της Επανάστασης.
Δεν είχαν χρήματα, δεν είχαν όπλα, δεν είχαν καν συμμάχους, είχαν όμως το πιο σημαντικό, την απόφαση να πεθάνουν για την Ελευθερία της πατρίδας. 
200 χρόνια μετά όλοι εμείς που απολαμβάνουμε τα αγαθά μιας ευνομούμενης πολιτείας, μιας δημοκρατίας που γεννήθηκε από τον δικό τους αγώνα και θυσία, δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε τους ήρωες του 1821.
Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, θα τιμήσει τον αγώνα και την θυσία τους διοργανώνοντας επετειακές εκδηλώσεις, με αφετηρία  την απεικόνιση των μορφών τους σε κεντρικούς δρόμους και τοίχους της πόλης θυμίζοντας στους παλαιότερους και διδάσκοντας τους νεότερους, την ένδοξη ιστορία μας και πάνω από όλα τη θυσία τους.
Γιατί τίποτα δεν κατακτάται χωρίς αγώνα και αίμα.
Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1821, τιμή και δόξα στην Ελλάδα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ