Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

«ΜΙΛΑ, Μη φοβάσαι… Σπάμε τον κύκλο της βίας» : Εκδήλωση με θέμα την έμφυλη βία από το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα την έμφυλη βία που διοργανώθηκε από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και την ΚΙΓΕΑ (Κίνηση Γυναικών Ελληνικού), στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η ημέρα που επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είναι συμβολική, καθώς ένα χρόνο πριν η δημότης Ελληνικού-Αργυρούπολης Όλγα Δημητροπούλου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον τότε σύντροφό της, με αποτέλεσμα να παραμείνει σε κωματώδη κατάσταση για περισσότερους από επτά μήνες. Η κακοποίηση που υπέστη είχε ως συνέπεια την προσωρινή αδυναμία της να μιλήσει, ενώ ακόμη δεν μπορεί να περπατήσει και να αυτοεξυπηρετηθεί, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η διαμονή της σε κέντρο αποκατάστασης.

Οι ομιλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση είναι η Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αφροδίτη Μπλέτα, η Βουλευτής Νοτίου Τομέα ΝΔ Άννα Καραμανλή, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Ν.Α., Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ Γιώργος Καλλιακμάνης, η Ιατρός και Διευθύντρια Γεν. Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Βούλα Κωσταρίδου – Νικολοπούλου, η Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Νομική Σύμβουλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Κατερίνα Φραγγάκη και ο Κλινικός Ψυχολόγος – Επικοινωνιολόγος Βασίλης Γκουτμάχερ. Επίσης, τοποθετήθηκαν η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ασπασία Καρφάκη και το Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κωνσταντίνος Ζιάβρας.

Επίσης, κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και η η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Υπεύθυνη του συντονισμού της εκδήλωσης ήταν η Αντιδήμαρχος Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Ειρήνη Στελλάκη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ