Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Η bookitsa η νέα μασκώτ της δημοτικής βιβλιοθήκης στα σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια διαφορετική “μπουκιά” ήρθε στην πόλη και σπίτι της είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Πρόκειται για την “Βookitsa”, την κουκουβάγια της γνώσης και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος σας καλεί όλους να την γευτείτε.

Η bookitsa είναι η νέα μασκώτ της δημοτικής βιβλιοθήκης που έχει τη μορφή κουκουβάγιας και φιλοτεχνήθηκε από τον εικαστικό Χαράλαμπο Xολετσίδη (υπάλληλο του Δήμου).

Αποτυπώνεται σε σελιδοδείκτες που ήδη έχουν μοιραστεί σε όλα τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, με στόχο να φέρουν τα παιδιά (αλλά και όλη την οικογένεια) πιο κοντά στα βιβλιοθήκη και να τους αναπτύξουν μια σχέση αγάπης με τα βιβλία και τη γνώση.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης που ιδρύθηκε το 1976 με 500 τίτλους βιβλίων, σήμερα αριθμεί περίπου 35.000 τίτλους, οι οποίοι προέρχονται είτε από αγορά είτε από δωρεές των κατοίκων του Δήμου.

Ο κατάλογος των βιβλίων ανανεώνεται συνεχώς και περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:
Ελληνική Λογοτεχνία, Ξένη Λογοτεχνία, Παιδικό-εφηβικό τμήμα, Φιλοσοφία – Ψυχολογία, Θετικές Επιστήμες, Τέχνη, Ιστορία, Θρησκεία – Μυθολογία, Ποίηση, Θέατρο, Πολιτικές – κοινωνικές επιστήμες, Δίκαιο, Οικονομία, Εκπαίδευση, Εγκυκλοπαίδειες – Λεξικά, Βιογραφίες κ.α.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο παιδικό τμήμα, το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς, αποσκοπώντας στο να αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σύνδεση των παιδιών με τα βιβλία.

Η βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης διαθέτει ηλεκτρονικό κατάλογο με όλους τους τίτλους των βιβλίων της, ο οποίος ανανεώνεται συνεχώς. Ο κατάλογος είναι διαθέσιμος για όλους στο Internet μέσω της ολοκληρωμένης διαδικτυακής πλατφόρμας OpenABEKT (του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης). Μπορείτε να αναζητήσετε τα βιβλία ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο
https://libraryellarg.openabekt.gr/.

Πληροφορίες: ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 37 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ. 210 9920801 & 213 2026031
email: [email protected]
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ 8:00 – 15:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 20:00
ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 – 14:30

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ