Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εγκαίνια για το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία από τις πλέον σημαντικές πρωτοβουλίες της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ήταν η δημιουργία του Σώματος Εθελοντών Δασοπροστασίας, όπου η πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι ανέδειξε το ποσό αναγκαία είναι η παρουσία τους όλο το χρόνο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας όλων.
Οι άγρυπνοι φρουροί του βουνού εκτός από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που τους προμήθευσε ο Δήμος, χρειαζόντουσαν και ένα επιχειρησιακό κέντρο Ελέγχου όπου και εγκαινιάστηκε την Κυριακή το βράδυ.
Ένας εξαιρετικός χώρος που στεγάζει τη λειτουργία της Εθελοντικής Ομάδας και θα συγκεντρώνει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία που παραχωρεί ο Δήμος για την προστασία του Περιβάλλοντος της ανθρώπινης ζωής και Δημόσιας Περιουσίας.

Η εποπτεία του βουνού με τους θερμικούς ανιχνευτές έγκαιρης προειδοποίησης φωτιάς, η εγκατάσταση πρωτοποριακού συστήματος ψηφιακών επικοινωνιών για την διαχείριση εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, η ψηφιακή χαρτογράφηση του Καλλικρατικού Δήμου για πρώτη φορά αποτυπώνοντας σημαντικές πληροφορίες στη διαχείριση κρίσεων, η εκπαίδευση Υπηρεσιακών, Εθελοντών και Πολιτών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας είναι μερικές από τις λειτουργίες που θέσαμε προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος.
Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς το μεράκι, την κατάθεση ψυχής, το οικογενειακό κλίμα, και τον ατελείωτο χρόνο που προσέφεραν δεκάδες Εθελοντές και οι Υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ