Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης , μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), εγκαινίασε τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής δομής, του Κέντρου Πρόληψης Υγείας -ΚΕΠ Υγείας.
Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας θα είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση όλων των πολιτών μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων για 7 κύρια νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει αλλά και στα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.
Στα εγκαίνια των ΚΕΠ Υγείας παρευρέθηκαν ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο Δημάρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτου και ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Δημάρχος Αμαρουσίου καθώς επίσης και πλήθος πολιτών που στήριξαν με τη παρουσίας τους τη νέα δομή υγείας και πρόληψης του δήμου μας.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε σχετικά: «Η πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου ενισχύεται από το θεσμικό ρόλο των δήμων. Ένας ακόμη δήμος εγκαινιάζει μια δομή που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους δημότες να προλάβουν σύμφωνα με την ηλικία τους νοσήματα πριν φτάσουν να θεραπεύονται για αυτά».
Η νέα δομή θα δώσει τη δυνατότητα στον πληθυσμό μας μέσω της ενημέρωσης και της σωστής καθοδήγησης από επαγγελματίες υγείας του δήμου να συμμετάσχουν σε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και να μειώσουν έτσι τους κινδύνους νόσησης από τα 7 κύρια νοσήματα όπως πρόληψη του Καρδιαγγειακού κινδύνου, καρκίνος του εντέρου, καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καθώς και για την πρόληψη του μελανώματος, της ρήξης ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής, αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και κατάθλιψης.
Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας οι πολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ανασφάλιστοι θα μπορούν να κάνουν εξετάσεις που θα γίνονται δωρεάν από εθελοντές γιατρούς, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, ενώ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι εξετάσεις θα καλυφθούν από το ασφαλιστικό ταμείο, με το παραπεμπτικό του προσωπικού γιατρού του κάθε πολίτη. Ο προσανατολισμός της δομής θέτει γερά θεμέλια για το θεσμικό πλαίσιο της Πρόληψης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ