Ελάτε στην παρέα μας

Ελευσίνας

Ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν την πόλη της Ελευσίνας

Δημοσιεύθηκε

στις


Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη Αντιπροσωπείας Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Πολιτισμού & Παιδείας του ΕΚ (CULT), στην Ελευσίνα.

Κατά την τριήμερη παραμονή τους, από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με στελέχη του φορέα διοργάνωσης και εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και των ελληνικών Αρχών.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι ευρωβουλευτές περιηγήθηκαν στους χώρους της διοργάνωσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και είχαν συζητήσεις σχετικά με την παρακαταθήκη που θα κληροδοτήσει η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην Ελευσίνα.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, υπήρξαν συναντήσεις και συζητήσεις με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλαο Γιατρομανωλάκη, τον δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, καθώς και τοπικές πολιτιστικές ομάδες νέων.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Andrey SLABAKOV παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου δήλωσε, μεταξύ άλλων:

“Βρισκόμαστε εδώ γιατί η οργανωτική επιτροπή της “2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα” και η ελληνική κυβέρνηση έκαναν μια πολύ καλή δουλειά. Ως επικεφαλής της αποστολής, πιστεύω ότι μεταφέρω τα συναισθήματα όλων των συναδέλφων μου λέγοντας ότι για τρίτη μέρα δεν νιώθουμε καλεσμένοι, αλλά συμμέτοχοι” και κατέληξε με τη διαβεβαίωση ότι “Ως επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως κάνουμε εδώ και τριάμισι χρόνια, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία όχι μόνο σε σχέση με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και για οτιδήποτε σχετίζεται με έργα στο χώρο της δημιουργίας».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές δίνοντας με τη σειρά τους συγχαρητήρια για την αρτιότητα και την καλλιτεχνική αξία των δράσεων που έχουν οργανωθεί ως τώρα και καλώντας τους πολίτες να αγκαλιάσουν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν να προβάλλουν τη διοργάνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Η παρουσία Αντιπροσωπείας Ευρωβουλευτών στην πόλη μας είναι ιδιαίτερα τιμητική. Είναι χαρά μας που ένιωσαν τόσο οικεία στην Ελευσίνα. Άλλωστε, η φιλοξενία είναι κάτι που χαρακτηρίζει όχι μόνο την πόλη μας αλλά και ολόκληρη τη χώρα μας! Κατά την παραμονή τους και τις συναντήσεις μας, “ανοίξαμε το κεφάλαιο” παρακαταθήκη: άυλη και υλική! Όπως ενημερώσαμε, πέρα από τις υποδομές που είναι ο βασικός στόχος και προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, η άυλη παρακαταθήκη είναι κάτι που θέλουμε να τεθεί σε διαβούλευση με το κοινό της πόλης, να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις, ώστε αυτά που θα μείνουν να είναι και εκείνα που έχει ανάγκη η πόλη»!

Η αντιπροσωπεία της επιτροπής του ΕΚ απαρτιζόταν από τους εξής ευρωβουλευτές:

Andrey SLABAKOV (αντιπρόεδρος επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, επικεφαλής της αποστολής / Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Βουλγαρία)

Tomasz FRANKOWSKI (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Πολωνία)

Monica SEMEDO (Renew, Λουξεμβούργο)

Maria WALSΗ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ιρλανδία)

Emmanuel MAUREL (Αριστερά, Γαλλία)

João ALBUQUERQUE (Σοσιαλιστές, Πορτογαλία)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ