Ελάτε στην παρέα μας

Δάφνης – Υμηττού

«Ημέρα Αγάπης & Υιοθεσίας» στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Αγάπης & Υιοθεσίας» αφιερωμένη στους «μικρούς τετράποδους φίλους μας», συνδιοργανώνει ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού, η Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων – Φιλοζωική Επιτροπή Δήμου Δάφνης – Υμηττού, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 17:30 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Πλατεία πρώην Δημαρχείου Υμηττού).

Η αγαπημένη όλων μας, ηθοποιός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και σκηνοθέτις Κάρμεν Ρουγγέρη, θα βρίσκεται εκεί, για να «ταξιδέψει» με τον μοναδικό παραστατικό της τρόπο, τους επισκέπτες στον κόσμο της φιλοζωίας.

Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά σκυλάκια και γατάκια, που προσδοκούν να αποκτήσουν την παντοτινή τους οικογένεια. Κτηνίατροι και εκπαιδευτές, θα βρίσκονται στη μεγάλη αυτή γιορτή, για να δώσουν συμβουλές στους κηδεμόνες κατοικίδιων για τις πρώτες βοήθειες και τα μεταδοτικά νοσήματα, αλλά και βασικές συμβουλές εκπαίδευσης.

Η Ειδική Γραμματέας Προστασίας των Ζώων κα Μαριάνθη Δημοπούλου, θα κάνει εκτενή αναφορά στον νέο νόμο-πλαίσιο Ν.4830/21, σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Ενώ, στον χώρο θα λειτουργούν bazaar διαφόρων φιλοζωικών σωματείων και συλλόγων.

Την εκδήλωση θα «ταξιδέψει» μουσικά η Κέλλυ Βουδούρη με ένα τραγούδι αφιερωμένο στα ζώα- πρόσφυγες με τίτλο «Δε θα σ’ αφήσω πίσω» σε στίχους Γιόλας Αργυροπούλου και μουσική Γιώργου Παντέλογλου , υπό τους ήχους της κιθάρας του Γιώργου Ντινάκου .
Η φιλοζωία δεν έχει σύνορα και γι’ αυτό την εκδήλωση θα κλείσει μελωδικά η ορχήστρα Ανατολίτικης μουσικής «Ferket El Anwar» με τραγούδια και σκοπούς από τον Μεσαίωνα ως τον 20ο αιώνα.

Μια ανοιχτή γιορτή, που σκοπό έχει να μεταδώσει το μήνυμα της υιοθεσίας – αναδοχής, της φροντίδας, του σεβασμού και της προστασίας των ζώων, καθώς και για να κάνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό, πώς μπορεί όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζωάκι από το πρόγραμμα αναδοχής – υιοθεσίας που εφαρμόζεται με επιτυχία στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει ενημέρωση για το πώς μπορεί να συμμετέχει εθελοντικά, όποιος επιθυμεί στη δυναμική και δραστήρια φιλοζωική ομάδα των Εθελοντών του Δήμου και τις δράσεις της, γιατί όπως υπογραμμίζει η Πρόεδρος της Πενταμελούς – Φιλοζωικής Επιτροπής Δήμου Δάφνης – Υμηττού, Γεωργία Σκιαδοπούλου: «Ο απόλυτος σεβασμός και η αρμονική συνύπαρξη με τους «μικρούς μας φίλους» είναι μέτρο πολιτισμού!»

Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού και η Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς – Φιλοζωική Επιτροπή του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, το διάστημα 2019-21 φρόντισε να γίνουν 77 υιοθεσίες, 218 στειρώσεις 90 φιλοξενίες και 476 περιθάλψεις ζώων. Παράλληλα, ο Δήμος προσφέρει δωρεάν τροφή για τη σίτιση αδέσποτων ζώων και συγχρόνως έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση 45 ποτιστρών και 45 ταϊστρών, την εγκατάσταση του συστήματος συλλογής περιττωμάτων NoKaka σε 13 κεντρικά σημεία, ενώ στο μέλλον πρόκειται να τοποθετηθούν μικρά «σπιτάκια» για ζώα στα όρια του Δήμου.

«Η υπεύθυνη φιλοζωία προωθεί όχι μόνο την ποιότητα ζωής των ζώων, αλλά προάγει και τις σχέσεις και την ποιότητα ζωής μας ως ανθρώπους, δημιουργώντας ένα νέο καλύτερο πολιτισμό για όλους», το μήνυμα του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού, Αναστασίου Αθ. Μπινίσκου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ