Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Σεμινάρια αυτοβελτίωσης στη Γλυφάδα: Ο τρόπος για να τα δούμε όλα…αλλιώς [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1ο σεμινάριο αυτοβελτίωσης που διοργάνωσε δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και την πολύτιμη συνεργασία του Συμβούλου προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης (Life and Business Coaching) Δημήτρη Τσέλιου ήταν ένα μικρό ταξίδι, από το οποίο βγήκαν σοφότεροι, όσοι το παρακολούθησαν.

Για να μπορούμε να έχουμε ενεργητική δράση και όχι παθητική αντίδραση στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Για να μετατρέπουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες. Για να αντλούμε τα θετικά από τις περιπέτειες. Για να συνειδητοποιήσουμε ότι «η ζημιά δεν γίνεται από το ίδιο το γεγονός αλλά από το πώς εμείς το ερμηνεύουμε», είτε πρόκειται για μια ερωτική απογοήτευση είτε για τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα.

Περισσότερα από 100 άτομα συμμετείχαν ενεργά στο σεμινάριο, πήραν ασκήσεις «για το σπίτι», γνώρισαν ένα νέο, δημιουργικό τρόπο σκέψης και δράσης. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία σεμινάρια 2ωρης διάρκειας και, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσέλιος, θα γίνει και μια έκτακτη συνάντηση (μέσω τηλεδιάσκεψης πάντα) μετά το πέρας των προγραμματισμένων σεμιναρίων. Παρόλο που είναι καλό κάποιος να έχει παρακολουθήσει όλο τον κύκλο των σεμιναρίων, μπορεί να αρχίσει και από το επόμενο, που έχει οριστεί για το μεθεπόμενο Σάββατο 6 Μαρτίου.

Το τρίτο θα είναι στις 20 Μαρτίου και το τέταρτο στις 3 Απριλίου, δηλαδή κάθε δεύτερο Σάββατο, πάντα την ίδια ώρα, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Η καταληκτική συνάντηση δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί χρονικά. «Στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας και με την συναισθηματική κόπωση να επηρεάζει τις επιλογές μας, θέλουμε ως Δήμος να περιφρουρήσουμε και να ενδυναμώσουμε την ψυχική υγεία», τονίζει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά, η οποία και έχει από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας την ευθύνη διοργάνωσης των σεμιναρίων.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στα επόμενα σεμινάρια και δεν έχει δηλώσει ακόμη συμμετοχή, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του στο email του Γραφείου Τύπου του Δήμου Γλυφάδας: [email protected] και θα του αποσταλεί το σχετικό link για τη συμμετοχή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ