Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Γλυφάδα: Και φέτος με γαλάζιες σημαίες οι παραλίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γαλάζια σημαία βραβεύτηκαν και φέτος οι δημοτικές ακτές της Γλυφάδας. Πρόκειται για ένα βραβείο ποιότητας υδάτων.

Η παραλία πληροί και με το παραπάνω τις προϋποθέσεις μιας υψηλού επιπέδου παραλίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, διατηρεί καθαρά νερά, καθαριότητα ακτής, υποδομές, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, εγκαταστάσεις υγιεινής, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Φέτος οι ομπρέλες έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση δέκα μέτρων η μία από την άλλη. Υπάρχουν ντουζιέρες και ναυαγοσώστες. Διαθέτει ακόμη και drone που μιλάει, πετάει κατά διαστήματα, για να ελέγχει την ασφάλεια και την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Δήμαρχος Γλυφάδας: «Είναι η αγαπημένη μας βράβευση»

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου εξέφρασε την ικανοποίηση του. «Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις παραλίες μας! Και το 2021, οι δημοτικές μας ακτές βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, όπως γράφει η επίσημη ανακοίνωση», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

«Η βράβευση αυτή δεν σας κρύβουμε ότι είναι η αγαπημένη μας. Έχει καθιερώσει πλέον τη Γλυφάδα ως μέρος ποιοτικού τουρισμού, γιατί σε πείσμα των καιρών κρατάμε την παραλία μας ελεύθερη και ανοιχτή για όλους, και παράλληλα πεντακάθαρη και νοικοκυρεμένη. […] Για να κερδίσεις «Γαλάζια Σημαία», πρέπει και η ποιότητα των υδάτων να είναι «εξαιρετική». Η παραλία να πληροί 33 πολύ αυστηρά κριτήρια, όπως καθαρά νερά, καθαριότητα ακτής, υποδομές, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, εγκαταστάσεις υγιεινής, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου. […] Ευχαριστούμε και φέτος την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικό συντονιστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα αυτό.», προσέθεσε ο δήμαρχος εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ