Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Χαιρετισμός του Δημάρχου Βύρωνα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, σε μαθητές και γονείς για την νέα σχολική χρονιά.

ΑΝαλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου:

“Έφτασε λοιπόν, ξανά, η ώρα, για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς! Θέλω να ευχηθώ καλό ξεκίνημα σε όλους και όλες, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς! Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική.  Να πετύχει ο καθένας τους στόχους που έχει θέσει προσωπικά και να εκπληρώσει στο έπακρο τις προσδοκίες του. Κυρίως όμως θέλω να ευχηθώ υγεία και ασφάλεια, καθώς η σχολική χρονιά που άρχισε δεν είναι όπως τις προηγούμενες. Η πανδημία του κορονοϊού θέτει σε άλλη βάση την προσπάθεια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και αλλάζει την καθημερινότητα και των σχολείων.

Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον, να τηρούμε πιστά τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας των επίσημων επιστημονικών φορέων, για να μείνουμε ασφαλείς οι ίδιοι, να εμποδίσουμε την διασπορά του ιού στην κοινότητα και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θεωρώ ότι επειδή έχει περάσει αρκετός χρόνος από την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας, όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε! Είναι θέμα δημόσιας υγείας, είναι θέμα αλληλεγγύης!

Θέλω με την ευκαιρία να σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά του Δήμου Βύρωνα, έγινε ότι είναι δυνατόν, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και έχοντας στη διάθεση τους όλα τα μέσα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά. Προμηθεύσαμε εγκαίρως τα απαραίτητα υλικά και τοποθετήσαμε το προσωπικό που απαιτείται για την φύλαξη και την καθαριότητα των σχολείων, ενώ ζητήσαμε επίσημα από το υπουργείο Εσωτερικών την ενίσχυσή του.

Για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν σε μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες), δεν έχει ευθύνη ο Δήμος, καθώς οφείλονται στον τρόπο που επελέγη για την προμήθεια τους από την  πλευρά της Πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς είμαστε εδώ και καθημερινά προσπαθούμε (και θα συνεχίσουμε) να κάνουμε ότι χρειάζεται για να είναι πιο ασφαλή τα σχολεία του Βύρωνα. Αυτό είναι υποχρέωση μας σαν Δημοτική Αρχή. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στην πόλη μας και τους ίδιους τους εαυτούς μας! 

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ