Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα κατέλαβε την 1η θέση στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος βράβευσε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα για την πρώτη θέση που κατέλαβε στο σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης. Παρουσία των αντιδημάρχων Καθαριότητας Γιώργου Γκαρμπουνώφ και Πολιτισμού – Παιδείας Θανάση Κλειάσιου, δόθηκαν έπαινοι στα παιδιά για την προσπάθεια τους.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα απευθυνόμενος στους μαθητές και στις μαθήτριες του 10ου Δημοτικού σχολείου, αφού έδωσε συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς τους, ανέφερε – μεταξύ άλλων- « η καθημερινή συμβολή σας είναι πολύ σημαντική σε μία μικρή προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει εμείς που κατοικούμε πάνω σ’ αυτόν να τον προστατεύσουμε μέσω της ανακύκλωσης, μέσω της προστασίας των δασών μας γιατί, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να τον διατηρήσουμε όπως τον παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Σε αυτήν την προσπάθεια για να προστατεύσουμε το περιβάλλον εντάσσεται και η ανακύκλωση που συμμετείχατε. Κάθε μπουκάλι, κάθε κουτάκι, κάθε ρούχο, κάθε μπαταρία που μαζεύετε πρώτον εξασφαλίζει έναν φυσικό πόρο απ ’αυτούς που είναι πεπερασμένοι και δεύτερον αποτελεί ένα μικρό βήμα για να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στο μέλλον. Εσείς είστε οι πρεσβευτές αυτού του μηνύματος γιατί η προσπάθεια αυτή είναι καθημερινή και δεν πρέπει να γίνεται μόνο στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι μας, στο πάρκο που πάτε να παίξετε, στους δρόμους καθώς και στον εργασιακό χώρο των γονιών σας με  στόχο να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Εν κατακλείδι, ο Δήμαρχος Βύρωνα ευχήθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα καλή πρόοδο και τους συνεχάρη για την προσπάθεια τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ