Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Τιμή και Δόξα στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη λαμπρότητα που της αρμόζει γιορτάστηκε στον Δήμο Βύρωνα η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
Η Εθνική Επέτειος ξεκίνησε με τις καθιερωμένες λόγω της ημέρας κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς καθώς και με την έπαρση της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα Προσκόπων.
Ακολούθησε η δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Βύρωνα χοροστατούντος εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, όπου και παρευρέθηκαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο.
Σύμφωνα με το τελετουργικό κατατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, εκ μέρους της Περιφερειάρχου Αττικής o Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Αγγελόπουλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα ο Διοικητής Aστυνόμος A΄ Τρύφωνας Zάγκλης, από το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα η Διοικητής Αστυνόμος Β΄ Μήτσιου Χρυσούλα, για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακή Επιτροπή Βύρωνα η Πρόεδρος Βίκυ Μακρυδάκη.
Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Καρέα, η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα μαζί με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα, η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ, η Λαϊκή Ενότητα Πολιτική Επιτροπή Βύρωνα (αντί στεφάνου προσέφεραν χρηματικό ποσό στο Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο Βύρωνα), η ΟΝΝΕΔ Βύρωνα και η ΟΝΝΕΔ Νέας Ελβετίας, για την παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Κοκόλιας, για τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΩΓΟΣ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιουλία Κιούπη και Γιώργος Ντόβολος, για τη Δημοτική Παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ» ο επικεφαλής Μίλτος Μπαντής, για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ο επικεφαλής Αλέξης Σωτηρόπουλος, για τη Δημοτική παράταξη «ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» το μέλος Ηλίας Βαλμάς.
Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» (αντί για στεφάνι, προσέφερε χρηματικό ποσό στο Μουσείο Εαμικής Αντίστασης της Καισαριανής), το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα εκ μέρους όλων των Σχολείων της Α΄θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) του Δήμου Βύρωνα, η ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ, ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Αθλητικός Σύλλογος Βύρωνα, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑ (αντί στεφάνου προσέφερε οικονομική ενίσχυση στο Χαμόγελο του Παιδιού), για την Πανελλήνια Οργάνωση «Ελληνική Εστία» Παρ/μα Βύρωνα η Αντιπρόεδρος Λίτσα Χρυσανθοπούλου, η Διεθνής Οργάνωση Γυναικών Ελλάδος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» παρ/μα Βύρωνα, (αντί για στεφάνι προσέφερε γραφική ύλη και βιβλία σε άπορους μαθητές), ο Σύλλογος Κρητών Βύρωνα (αντί στεφάνου προσέφερε χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του συσσιτίου γερόντων του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα Βύρωνα (αντί στεφάνου προσέφερε χρηματικό ποσό για το συσσίτιο των γερόντων στην Ενορία Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Καρέα), η Ένωση Ηπειρωτών (αντί στεφάνου προσέφερε χρηματικό ποσό στην Ενορία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως για το συσσίτιο των γερόντων), για τον Σύνδεσμο «Μπάϊρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό η καθηγήτρια Ειρήνη Μονσελά μέλος του Συνδέσμου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού του Χορού και της Παράδοσης «Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» (αντί στεφάνου προσέφερε χρηματικό ποσό σε άπορη οικογένεια), ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοπανά (αντί στεφάνου προσέφερε χρηματικό ποσό στην Ενορία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως για το συσσίτιο των γερόντων), η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» (αντί στεφάνου προσέφερε ένα γεύμα στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού της Ενορίας του Αγ. Δημητρίου Βύρωνα).
Στη φετινή τελετή στο Βύρωνα για το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των εκτελεσμένων από τους Ναζί, παραστάθηκαν και κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη των ηρωικών νεκρών και ιδιαίτερα του συμπατριώτη τους αντιφασίστα Λοχία Μαρτσέλλο Μπαραβέλλα, η Πρόεδρος του Ιταλικού Κομιτάτου (Επιτροπής), που ερευνά για την τύχη των Ιταλών στρατιωτικών που εκτελέσθηκαν στην Ελλάδα από τους Ναζί, Louisiana Ferrante και η Αντιπρόεδρος και δικηγόρος του Κομιτάτου Fabiana Bertolini.
Ακολούθησε ενός λεπτός σιγή στη μνήμη των ηρώων της Εθνικής Εορτής και ο Εθνικός Ύμνος.
Την ομιλία του Δημάρχου ακολούθησε η Παρέλαση της Μαθητικής Νεολαίας και Φορέων της πόλης μπροστά στο λαό και τις αρχές με τη συνοδεία της Μπάντας των Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Βύρωνα και με υπόδειξη του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου που είχε το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης. Η πορεία της παρέλασης ακολούθησε τους δρόμους: Κωνσταντιλιέρη, Ερυθραίας και Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Η Εθνική Εορτή ολοκληρώθηκε στις 18.30 με την υποστολή της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων Βύρωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ