Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Σύσσωμο το Μαρούσι γιόρτασε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσσωμο το Μαρούσι γιόρτασε μια από τις ιστορικότερες επετείους της ελληνικής ιστορίας, την επέτειο του «ΟΧΙ», παρόντων των μελών της Διοίκησης, του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ιερού Κλήρου, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και των Τοπικών Αρχών.Το νόημα τη 28ης Οκτωβρίου καθίσταται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε πιο διδακτικό κι επίκαιρο τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης  στον πανηγυρικό λόγο του, στο μνημείο Ηρώων της πόλης.
« Όπως τότε, έτσι και σήμερα δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Όχι πια στο πεδίο των πολεμικών μαχών, αλλά σε ένα διαφορετικό, σκληρό και πολυσύνθετο πεδίο. Αυτό της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Κι αν πραγματικά θέλουμε να τιμήσουμε τους αγωνιστές του ’40 και τους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης που τους διαδέχτηκαν οφείλουμε να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας κράτησαν δέσμιους για χρόνια στη στασιμότητα.» «Απαιτείται πανενθική συναίνεση» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης- «ώστε να υπερπηδηθούν οι παιδικές ασθένειες του πολιτικού συστήματος που εξακολουθούν να  μας ταλανίζουν. Χρειάζεται να απελευθερωθούμε από τις παθογένειες της εσωστρέφειας και της απομόνωσης. Είναι αναγκαίο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να δώσουμε ξανά αξία στους θεσμούς του Κράτους.»
Αναφερόμενος σε ένα νέο εθνικό σχεδιασμό που πρέπει να διαμορφωθεί για να αντιμετωπιστούν ο νέοι κίνδυνοι, οι οποίοι όπως επεσήμανε «είναι πιο ορατοί και αναβαθμισμένοι τόνισε: «Ο νέος εθνικός σχεδιασμός θα πρέπει να στηριχθεί στο τρίπτυχο : Σύνεση, Σχέδιο και Συνεννόηση. Τη στιγμή αυτή χρειάζεται συνεργασία και σύγκλιση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της Πατρίδας μας πάνω σε ένα σταθερό οδικό χάρτη. Σε ένα σχέδιο που θα εφαρμοσθεί για όσο χρόνο απαιτηθεί, ώστε να αλλάξουμε τη αδιέξοδη κι επικίνδυνη πορεία που έχει πάρει η χώρα μας.»« Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο πατριωτισμό»- τόνισε-« που από τη μια θα αποτίσει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, αλλά ταυτόχρονα θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να βγούμε οριστικά από την κρίση που μας ταλανίζει, με σεβασμό στην ύπαρξή μας, στο κοινό μας μέλλον, στηριζόμενοι όχι σε δανεικούς αναπνευστήρες, αλλά στις δικές μας δυνάμεις.»
Του πανηγυρικού λόγου του Δημάρχου Αμαρουσίου προηγήθηκε Δοξολογία στη Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Ακολούθησαν, η κατάθεση στεφάνων με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η μαθητική παρέλαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Στο πλαίσιο τω εορταστικών εκδηλώσεων ακολούθησε  στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού συναυλία από τη  Μικτή Χορωδία του Εργαστηρίου «Αγίας Φιλοθέης», που απέδωσε τραγούδια του Έπους του ’40, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιανακόπουλου. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε στους εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου « Χρόνια Πολλά» και συνεχάρη τη Μικτή Χορωδία του Εργαστηρίου « Αγίας Φιλοθέης» και το μαέστρο κ. Γιαννακόπουλου για την υπέροχη επετειακή συναυλία.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην Δήμαρχος  Χρήστος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, οι Αντιδήμαρχοι  Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλης Κόκκαλης, Ρένα Χαλιώτη, Κωνσταντίνος Ρώτας. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Νικόλαος Πέππας, Αθανάσιος Βελής, Ελένη Λέκκα, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, Αικατερίνη Ιωάννου, Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, Ευθύμιος Τσίγκας, Ευάγγελος Κάββαλος, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, Μιχαήλ Παπαδόπουλος, Αικατερίνη Φραγκάκη, Ελευθέριος Μαγιάκης, Κωνσταντίνος Βλάχος, Αικατερίνη Ψάλτη,  Δημήτριος Κουτσουβέλης, Παναγιώτης Σαγρής, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ