Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Μια ημέρα γιορτής για το Δήμο Βύρωνα: Εγκαινιάστηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ημέρα γιορτής ήταν τα εγκαίνια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα όπου ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Φουρνόδαυλος –ως «οικοδεσπότες»- καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ.κ. Αντώνιο, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, Βουλευτή Β΄ Περιφέρειας Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Ξυδάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, την Αντιπεριφερειάρχη Έργων & Υποδομών Αττικής κα Αγγέλικα Σαπουνά, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αμαλία Χρήστου, τους επικεφαλής παρατάξεων, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Γονείς και Κηδεμόνες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Δανιήλ ο οποίος, πρωτίστως ευχαρίστησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για την άμεση ετοιμότητά του να αποδεχτεί το αίτημα της Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και του Δημάρχου Βύρωνα, για την παραχώρηση του χώρου ώστε να στεγαστεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο. Απόφαση που καταδεικνύει τον τρόπο που η εκκλησία διαχειρίζεται την περιουσία της προς όφελος του λαού και των πιστών χριστιανών. Ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν πρόοδο, στους εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και δυνάμεις, ενώ στον Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή καλή επιτυχία σε όλα τα έργα της τα οποία θα στηρίζει και θα ευλογεί με πολύ χαρά.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε:
“Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να αποπερατώσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά του Βύρωνα αυτό το πολύ όμορφο και λειτουργικό σχολείο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Δανιήλ και την Ιερά Σύνοδο που μας παραχώρησε αυτόν εδώ το χώρο. Τον Υπουργό κ. Χαρίτση και το Υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση ύψους € 400.000 για την ανακατασκευή του. Την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση της μετακίνησης των μαθητών από το κέντρο της πόλης στην περιοχή που στεγάζεται το 4ο Δημοτικό. Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία τους στην πραγματοποίηση αυτής της λύσης. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς για την ανοχή και την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Θα ήθελα να καθησυχάσω τους γονείς, την ανησυχία των οποίων ενστερνίζομαι και να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αλλά και να δεσμευτώ ότι με αποφασιστικά βήματα προχωράμε στη δημιουργία του κτηρίου Χαραλαμπόπουλου. Ήδη έχουμε προδιαγράψει τις ανάγκες και δημιουργήσαμε προμελέτη δεσμεύοντας δε στον προυπολογισμό € 75.000 για τη μελέτη και προχωράμε πριν το νέο έτος σε διαγωνισμό όπως ορίζει ο νόμος.
Να είσαστε σίγουροι ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι δίπλα σας στις ανάγκες και τα αιτήματά σας.
Εύχομαι Υγεία σε όλες και σε όλους, καλή πρόοδο στα παιδιά και καλή συνέχεια στη σχολική χρονιά.”
Ο κ. Νίκος Ξυδάκης, εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων, αφού ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά, ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Δήμο Βύρωνα για το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έδωσαν λύση στο πρόβλημα της στέγασης του σχολείου, τόνισε ότι η συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός στους όρους συνύπαρξης μπορούν να δώσουν καρπούς ειρηνικής πορείας και δημιουργικής προκοπής.


O Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση του χώρου, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον Δήμαρχο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και όλους τους εργαζόμενους για τη γρήγορη εκτέλεση του έργου, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα τόσο γρήγορης εκτέλεσης ενός έργου. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον Δήμαρχο, το έργο υλοποιήθηκε σε μόλις τρεις μήνες, χρόνο ρεκόρ για ένα τόσο σημαντικό έργο και όπως τόνισε ο Υπουργός, ελπίζει να είναι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες δημοτικές αρχές.
Σήμερα που η χώρα μας άφησε πίσω τα δύσκολα χρόνια και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, η επένδυση στη εκπαίδευση και στην παιδεία των παιδιών μας είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον.
Σημείωσε ότι για πρώτη φέτος στον προϋπολογισμό προβλέπονται προσλήψεις 15000 θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία ενώ ανάλογες προσπάθειες γίνονται για την υλικοτεχνική υποδομή με προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 240 εκ. ευρώ.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός, τόνισε πως «η συνεργασία του Κράτους με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και με την Εκκλησία της Ελλάδος είμαι βέβαιος πως με αλληλοσεβασμό, με αλληλοεκτίμηση, με πλήρη συνείδηση ότι όλοι υπηρετούμε τελικά τον μόνο ιδιοκτήτη του ελληνικού κράτους που είναι ο Ελληνικός Λαός, θα καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται έτσι ώστε ο ελληνικός λαός, τα παιδιά μας, να ζήσουν καλύτερες μέρες από αυτές που βιώσαμε τις τελευταίες μέρες. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους».

Ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού κ. Φουρνόδαυλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ ζήτησε τη συμβολή της Πολιτείας για ένα μικρό ακόμη λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών και την ολοκλήρωση σύντομα ενός νέου σύγχρονου εκπαιδευτηρίου στο κέντρο του Βύρωνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
O Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης
O Διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Φουρνόδαυλος
O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιο, Γενικός Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας,
Ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ξυδάκης
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης,
Η Αντιπεριφερειάρχης Έργων & Υποδομών Αττικής κα Αγγέλικα Σαπουνά
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αμαλία Χρήστου
Οι επικεφαλής παρατάξεων: κοι Χρήστος Γώγος και Μίλτος Μπαντής
Οι Αντιδήμαρχοι: κοι Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Γιάννης Μαυρίκης και Χρήστος Σπυρόπουλος
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βασιλοπούλου, Απόστολος Κοκόλιας, Ευθύμης Τέγος, Κωνσταντίνος Ζούμπος, Ελευθέριος Τριανταφύλλου και Νικόλαος Κορρές
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα κος Βασίλης Πάγκαλος
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’βαθμιας Εκπαίδευσης κος Βασίλης Τζαφάς
Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Βύρωνα κος Θεόδωρος Κορδαλής

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ