Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Με επιτυχία διεξήχθη το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα από το 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, πραγματοποίησε τρίωρο βιωματικό εργαστήριο ανά τμήμα στους/στις μαθητές/τριες, της Γ΄ τάξης.

Γνωρίζοντας ότι, η εφηβεία αποτελεί αναπτυξιακό ορόσημο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου, η παρέμβαση είχε ως στόχο την ενημέρωση και την κατάλληλη προετοιμασία των εφήβων, έτσι ώστε να μάθουν να λαμβάνουν υπεύθυνα αποφάσεις που αφορούν τη μετέπειτα σεξουαλική ζωή τους καθώς και να προασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος ήταν, με την αξιοποίηση της δυναμικής της ομάδας, οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν συναισθήματα, τυχόν αγωνίες και προβληματισμούς, να διευκρινίσουν απορίες, αλλά και να εκπαιδευτούν σε στρατηγικές με σκοπό την αυτοπροστασία τους (για τη συναίνεση, τα προσωπικά όρια κ.α.), μέσα σ’ ένα υποστηρικτικό και ασφαλές πλαίσιο λαμβάνοντας συμβουλευτική καθοδήγηση από τις συντονίστριες (ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς).

Σε όλα τα τμήματα, οι μαθητές/τριες είχαν άριστη συνεργασία με τις συντονίστριες και λειτούργησαν σεβόμενοι/ες τους κανόνες της ομαδικής συνεργασίας.

Τα βιωματικά εργαστήρια συντόνισαν:
οι ψυχολόγοι: Ηλέκτρα Εταιρίδου, Κυριακή Καραμπίνου, Μαριλίνα Μπαδικιάν,
οι κοινωνικοί λειτουργοί: Κωνσταντίνα Πεθεριώτη, Φρόσω Λεντιδάκη, Λάμε Κατερίνα,
οι φοιτήτριες Τμημάτων Ψυχολογίας: Βαρβάρα Σιουκιούρογλου, Νικολέττα Γκατζωνίδου, Ελευθερία Αναστασίου, Ελευθερία Βεχλίδου, Κατιάνα Μυριδάκη και η Γεωργία Τσιριγώτη, φοιτήτρια Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα με προαιρετική συμμετοχή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ