Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Εντυπωσιακές εικόνες στο 1ο Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα διήμερο event γεμάτο χρώμα, δημιουργική διάθεση και όμορφη μουσική στήθηκε το Σαββατοκύριακο γύρω από το Δημοτικό Γυμναστήριο “Στέφανος Καραλής” και το Κολυμβητήριο Βύρωνα αλλά και στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Ερυθραίας.

Το 1o Street Art Festival ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βύρωνα και της εταιρείας Awesome Athens Experiences, για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους φιλέλληνες που πρόσφεραν τη ζωή και την περιουσία τους για την ελληνική ανεξαρτησία και διασημότερος από αυτούς υπήρξε, φυσικά, ο Λόρδος Βύρωνας. Δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, αποτύπωσαν τις εμπνεύσεις τους απαντώντας στο ερώτημα: Πως ο φιλελληνισμός και ο ελληνικός αγώνας για την ελευθερία, εμπνέουν ακόμη και σήμερα;

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν γνωστοί δημιουργοί της ενεργής Αθηναϊκής street art σκηνής, όπως:

  • Ο ξεχωριστός street artist Achilles, γνωστός για τα εντυπωσιακά αναμορφικά γυναικεία πορτραίτα του.
  • Ο Alone98 που για περισσότερα από είκοσι χρόνια χρησιμοποιεί την τέχνη για να σχολιάσει τα δρώμενα της εποχής και να εναντιωθεί στο ρατσισμό, τη βία και τον πόλεμο.
  • Η εικαστικός Chrysolie που χρησιμοποιεί πλήθος τεχνικών και μεθόδων όπως εικονογράφηση, ζωγραφική σε χρηστικά αντικείμενα, ρούχα, τοιχογραφίες και μικτές τεχνικές.
  • Ο Fotizontas ο οποίος πειραματιζόμενος με διάφορες τεχνικές της street art (stencil, paste ups, spray, ακρυλικά) δημιουργεί όμορφα έργα γεμάτα σχόλια για την κοινωνία, τον καπιταλισμό και την υπερκατανάλωση, την οικολογία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας.

 

  • Ο Krah με τα εντυπωσιακά και υπέροχα φανταστικά πλάσματα που μετά από μια δεκαετία graffiti στο Λονδίνο συνεχίζει ακάθεκτος να μπλεντάρει μυθολογία, pop αναφορές και φουτουρισμό.
  • Ο Nozo1 που χρησιμοποιεί κυρίως την ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα δημιουργώντας έργα μεγάλης ομορφιάς και αποδίδοντας στοιχεία ρεαλισμού με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα.
  • Ο γκραφιτάς και street artist Platonas, ένας από τους πιο δραστήριους δημιουργούς του χώρου.
  • Ο αυτοδίδακτος εικαστικός καλλιτέχνης Skitsofrenis  ενεργός στη street art από το 2008 με αμέτρητες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες στην Αθήνα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνιακή Μάνη.

 

  • Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Thinker που με πειραματισμό αναμειγνύει σχήματα, φόρμες και χρώματα.
  • Ο Yiakou με τις πολύχρωμες φαντασιακές φιγούρες του, εμπνευσμένες από τον έρωτα, τα όνειρα και τις αναμνήσεις.

 

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη λήξη του φεστιβάλ το βράδυ της Κυριακής, πολλοί κάτοικοι του Βύρωνα –μικροί και μεγάλοι-  επισκέφθηκαν το χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου και του Κολυμβητηρίου Βύρωνα, είδαν τους καλλιτέχνες επί το έργον, φωτογράφισαν τις δημιουργίες τους και συμμετείχαν δημιουργικά στην εκδήλωση, γράφοντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο και απαντώντας στην ερώτηση «Τι σημαίνει για εσένα η λέξη Ελευθερία».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ