Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ο Γιάννης Σαββιδάκης στο Χ-τύπο: “Το “Love in white” θα σηματοδοτήσει την εποχή του”

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτελεί μια από τις πιο “ρομαντικές” φωνές του ελληνικού πενταγράμμου με επιτυχίες που έχουν σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά, αλλά και που έχουν καταφέρει να μπουν στην καρδιά των νεότερων.

Μάλιστα, έχει αποδείξει πως το ταλέντο του δεν σταματά στη μουσική, καθώς έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις και με τις υποκριτικές του ικανότητες μέσα από σπουδαίες τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο Γιάννης Σαββιδάκης κατάφερε την τελευταία περίοδο να αγγίξει τις καρδιές όλων με το Love in white” ένα τραγούδι αφιερωμένο στους ήρωες της πανδημίας, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας μέσα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που διανύουμε. Ο ίδιος μιλά σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Χ-τύπο και την Ιφιγένεια Μπελή για το εγχείρημα αυτό, κάνοντας μια αναδρομή στις πιο ξεχωριστές στιγμές της πορείας του, αλλά και αποκαλύπτοντας τι θα ήθελε να κάνει εάν επέστρεφε στην τηλεόραση.

 

Πώς βιώνετε όσα συμβαίνουν όλον αυτό τον καιρό με την πανδημία;

Προσπαθούμε να προσέχουμε, να μην κολλήσουμε και πεθάνουμε (γέλια). Να τρώμε καλά ώστε να έχουμε καλά στοιχεία στον οργανισμό μας και το σώμα μας, κάποιες βιταμίνες, κάποιες καλές τροφές. Έχουμε και δύο αγοράκια οπότε δεν τρώμε απ’ έξω. Προσπαθούμε να μην έχουμε συνεχείς επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε, και δεν ξέρουμε πώς φροντίζουν τον εαυτό τους. Φοράμε τις μάσκες μας. Δεν ξέρουμε κι εμείς τι άλλο να κάνουμε για να προστατευτούμε, εδώ δεν ξέρουν κι αυτοί που δουλεύουν στον τομέα της υγείας. Μέσα στην καραντίνα προσπαθήσαμε να διατηρηθούμε ζωντανοί ψυχικά και πνευματικά.

 

Η περίοδος αυτή φαίνεται να λειτούργησε δημιουργικά για εσάς, καθώς γράψατε το πολύ ωραίο κομμάτι “Love in white”. Θέλετε να μας μιλήσετε γι’ αυτή την πρωτοβουλία;

Το τραγούδι αυτό το γράψαμε μέσα σε 2-3 μήνες, από την πρώτη καραντίνα μέχρι τον Οκτώβρη είχα γράψει μουσική μαζί με το ρεφρέν και είχα αποφασίσει να το αφιερώσω στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, λόγω και όλης της κατάστασης που επικρατούσε. Το “Love in white” είναι ένα τραγούδι που αφορά όλο τον κόσμο, όχι μόνο την Ελλάδα, και γι’ αυτό βγήκε στα αγγλικά. Στόχευσα στο να μπορέσει να λειτουργήσει σαν “διαβατήριο”, σαν σήμα και για τις υπόλοιπες χώρες.

 

Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού;

Έχει πάει πολύ καλά, έχει πολύ καλές κριτικές. Έλαβα πολύ καλά μηνύματα από τον κόσμο και πολύ θετική τοποθέτηση στα σχόλιά τους. Και ελπίζω να παραμείνει έτσι. Δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από την πανδημία, οπότε πιστεύω και το τραγούδι αυτό θα σηματοδοτήσει την εποχή του.

 

Σας άλλαξε σαν άνθρωπο ή σαν καλλιτέχνη αυτή η κατάσταση;

Όχι δεν με άλλαξε σε κάτι. Είμαστε κανονικοί άνθρωποι, δεν κάνουμε υπερβολές σε κανένα τομέα, οπότε δεν είναι ότι μας “προσγείωσε” η καραντίνα. Το μόνο πρόβλημα που είχα εγώ σαν καλλιτέχνης, όπως και όλοι οι καλλιτέχνες είναι ότι επλήγην και πλήττομαι πάρα πολύ, σε βαθμό που δεν έχω εργαστεί εδώ και ένα χρόνο και τέσσερις μήνες. Οπότε καταλαβαίνετε ότι βλέποντας και τους άλλους κλάδους να δουλεύουν, εγώ αισθάνομαι μειονεκτικά. Γιατί όποια δουλειά και να δείτε εκτός από ένα μέρος της εστίασης, έχει παραμείνει ανοιχτή με κάποια βέβαια μείωση στο τζίρο. Αλλά δούλευε. Εμείς δεν δουλέψαμε καθόλου, κάτι που με στεναχώρησε.

 

Από πού αντλείτε έμπνευση για τα κομμάτια σας; Γράφετε περισσότερο για όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα ή και για προσωπικά σας βιώματα;

Για τα τραγούδια μου εμπνέομαι από βιώματα όχι μόνο δικά μου, αλλά και άλλων ανθρώπων. Δεν είναι δηλαδή μόνο προσωπικά, αλλά μιλούν και για τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων και όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.

 

Υπάρχουν κομμάτια που δεν έχετε παίξει σε κανέναν ακόμα;

Ναι και βέβαια. Υπάρχουν κάποια κομμάτια που δεν έχουν δημοσιευθεί και που περιμένουν τη σειρά τους για να ηχογραφηθούν.

 

Κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία σας, ποια στιγμή θα ξεχωρίζατε;

Σίγουρα θα ξεχώριζα αρχικά το δίσκο με το κομμάτι “Το κορίτσι μου κοιμάται” και μετά τις “Δέκα Μάγισσες”. Επίσης, σημαντική ήταν για μένα η συμμετοχή μου στη σειρά “Της Ελλάδος τα παιδιά”, όπου έγραφα και τη μουσική. Και γενικά υπήρχε ένα ωραίο κλίμα με τα παιδιά εκεί. Και τέλος, θα ξεχώριζα και τη συμμετοχή μου στο Your Face Sounds Familiar.

 

Θα θέλατε να ξαναδουλέψετε στο χώρο της υποκριτικής;

Ναι αν ήταν κάτι καλό δεν θα είχα πρόβλημα. Αυτό που θα ήθελα προσωπικά να κάνω πολύ είναι μια δική μου εκπομπή με θέμα τη μουσική.

 

Έχετε μετανιώσει για κάποια επιλογή που έχετε κάνει στο παρελθόν;

Όχι δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Αντιθέτως, έχω πει όχι σε πολλές προτάσεις. Έχω αρνηθεί δηλαδή προτάσεις που θα αν τελικά τις δεχόμουν, μπορεί να μετάνιωνα τώρα.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το καλοκαίρι;

Ελπίζω να μην μας ξανακλείσουν ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις. Και όπως ανέφερα και παραπάνω σχεδιάζουμε να ηχογραφηθούν τα τραγούδια που έχω ετοιμάσει.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ