Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Έλεγχοι για τον κορωνοϊό στους εργαζόμενους του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό διεξάγονται στους εργαζόμενους του Δήμου Βύρωνα, από συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σήμερα και αύριο (Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαΐου), θα ελεγχθούν συνολικά 120 εργαζόμενοι στο δημαρχείο, στο ΚΕΠ, στην τεχνική υπηρεσία και το κοιμητήριο.

Την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθούν στο τεστ άλλοι 240 εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην υπηρεσία πρασίνου, στη διεύθυνση παιδείας πολιτισμού και αθλητισμού, στο κολυμβητήριο και στην κοινωνική υπηρεσία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης: “Άρχισε σήμερα ο προληπτικός έλεγχος του προσωπικού του Δήμου με ιδιαίτερη έμφαση στους εργαζόμενους που έρχονται σε συχνότερη επαφή με πολίτες και σε εκείνους που εργάζονται σε ευαίσθητες υπηρεσίες του Δήμου, όπως η καθαριότητα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια ακριβέστερη εικόνα για τυχόν εξάπλωση του κορωνοϊού στους εργαζόμενους αλλά και στην περιοχή μας γενικότερα και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στη συλλογή επιδημιολογικών στοιχείων από τους επιστήμονες που είναι απαραίτητα. Βρισκόμαστε σε μια φάση χαλάρωσης των μέτρων προφύλαξης, όμως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, γι΄ αυτό και όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα, να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας και τους προβλεπόμενους περιορισμούς.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ