Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Ξεκινούν στα Βριλήσσια οι συναντήσεις των Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους, ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και του Ιατρείου Μνήμης και σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχογηριατρική Εταιρία “Ο ΝΕΣΤΩΡ” πραγματοποιεί την πρώτη συνάντηση των Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης τη Δευτέρα 23 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα ώρες 10.30 -11.30, 11.30-12.30, 12.30-13.30 (μία ομάδα ανά ώρα σύμφωνα με την αξιολόγηση ένταξης στο Πνευματικό Κέντρο, αίθουσα ΚΑΠΗ (Κισσάβου 11).

Οι ομάδες απευθύνονται σε όλα τα άτομα άνω των 55 ετών ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης.

Πρόκειται για μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποία πραγματοποιείται προληπτικά, σε άτομα με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή με ήπιες διαταραχές μνήμης. Η ομάδα συντονίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, εργοθεραπευτή και ψυχολόγους.

Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης, της οπτικοχωρικής ικανότητας, της γλωσσικής ευχέρειας και των εκτελεστικών λειτουργιών. Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης ενισχύεται με ασκήσεις για το σπίτι.

Στόχος του προράμματος νοητικής ενδυνάμωσης είναι η διατήρηση και η ενίσχυση της μνήμης και των άλλων ανώτερων νοητικών λειτουργιών, μέσω της συμμετοχής στην ομάδα και της αλληλεπίδρασης των μελών της. Μελέτες δείχνουν πως η νοητική ενδυνάμωση ενδεχομένως δρα προληπτικά στην εκδήλωση άνοιας.

Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι των Ιατρείων του Δήμου παραπέμπουν στο πρόγραμμα, μετά την αξιολόγηση της μνήμης (test) που πραγματοποιείται στο Ιατρείο Μνήμης στην Λ.ΠΕΝΤΕΛΗ 62, 1ος όροφος, τηλ. για ραντεβού 210-8045564 κα Λουλέ και κα Σορανίδου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ