Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο πτωχευτικό νόμο από το Δήμο Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, προγραμματίζει τηλεδιάσκεψη με σκοπό την ενημέρωση για τους βασικούς άξονες και καινοτομίες του νέου Πτωχευτικού νόμου.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Tετάρτη, 12 Μαρτίου 2021 ώρα 16.00, για την επίσημη ενημέρωση όλων των κατοίκων του Δήμου Βριλήσσιων, τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί.
• Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που προβλέπει και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 240 δόσεις
• Τη διαδικασία πτώχευσης και απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας
• Τον ρόλο των επιστημονικών κλάδων και των φορέων στην υποστήριξη των οφειλετών
• Τη Ρύθμιση Οφειλών
• Την παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας
• Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά
• Την προστασία της 1ης κατοικίας κ.α.
Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχει ως ομιλητής και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο, ενώ θα απαντηθούν σχετικά ερωτήματα από στελέχη (νομικούς και οικονομολόγους) της ΕΓΔΙΧ.
– ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο τηλ. 210-6135611, 210-8100224, για να αποσταλεί πρόκληση συμμετοχής μέσω ΖΟΟΜ .
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τη νέα νομοθεσία «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και με δεδομένο ότι ο Δήμος μας εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται στο δίκτυο των 50 ΚΕΥΔ/ΓΕΥΔ (http://www.keyd.gov.gr/#keyd) – δομή την οποία φιλοξενούμε στις υποδομές μας, μέσω της λειτουργίας γραφείου ενημέρωσης και συμβουλευτικής εκ μέρους της ΕΓΔΙΧ στον ΟΚΠΑΔΒ – εξυπηρετούνται καθημερινά πολίτες και επιχειρήσεις. Σκοπός η ενημέρωση αυτών για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τους διαχειριστές δανείων (funds – servicers) και τους λοιπούς ιδιώτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ