Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Δήμος Βριλησσίων: Επιστολή στον Υφ. Αθλητισμού για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δυσαρέσκειά της για τη μη στήριξη του προγράμματος “Άθληση για Όλους” εξέφρασε με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη η δημοτική Αρχή Βριλησσίων.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος της πόλης Ξένος Μανιατογιάννης και η Ιωάννα Κυρίτση, Πρόεδρος ΠΑΟΔΗΒ αναφέρουν τα εξής:
“Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Ο Δήμος Βριλησσίων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή του στην απόφασή σας να μην στηρίξετε τα «Προγράμματα Αθλητισμός για Όλους» για την περίοδο 2021-2022.
Η απόφαση σας «γεννά» πολλά ερωτήματα για το τι τελικά επιδιώκεται. Ελήφθη χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, ούτε καν ενημέρωση των αρμόδιων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά αποτελεί αιφνιδιασμό για όλους τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα.
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Με την από 29/3/2021 με Α.Π.126614 επιστολή σας απευθύνατε πρόσκληση προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη συμμετοχή στα προγράμματα μαζικού Αθλητισμού για το έτος 2021-2022.
Με βάση την πρόσκληση σας αυτή και δεδομένη την οικονομική ενίσχυση από την Γ.Γ.Α. σύμφωνα με το Οργανωτικό Πλαίσιο (ΦΕΚ 461/Β΄/14-2-2020), το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων (Π.Α.Ο.Δ.Β.) κατέθεσε τις προτάσεις του, αναμένοντας τις περαιτέρω ενέργειές σας για έγκριση, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πλαίσιο όπως αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα.
Αντί αυτού, στις 13 Αυγούστου 2021 και αφού είχε ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του Ν.Π.Δ.Δ. μας ανακοινώνετε με την με Α.Π. 388930 επιστολή σας ότι «η Γ.Γ.Α. δεν θα συμμετάσχει οικονομικά στα ανωτέρω προγράμματα για το έτος 2021-2022, για να καταστούν αποδοτικότερα και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων» και μας ζητάτε να καταθέσουμε εκ νέου «συγκεκριμένες προτάσεις για στοχευμένες δράσεις, όπως για παράδειγμα για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες», ακυρώνοντας έτσι την αρχική σας απόφαση.
Αναφέρετε στην επιστολή σας κ. Υφυπουργέ ότι η Γ.Γ.Α. δεν θα συμμετάσχει οικονομικά στα ανωτέρω προγράμματα για το έτος 2021-2022, για να καταστούν αποδοτικότερα και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων. Αλήθεια από που προκύπτουν αυτές οι διαπιστώσεις σας; Υπάρχουν μελέτες και σχετικές αξιολογήσεις; Ποιες είναι οι νέες κατευθύνσεις σας και πότε αυτές θα δοθούν στους Δήμους;
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Ο Δήμος μας, εδώ και πολλά χρόνια, με πίστη και προσφορά στον μαζικό αθλητισμό οργανώνει, λειτουργεί και συμμετέχει σε προγράμματα δίνοντας προτεραιότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ευπαθείς ομάδες ώστε να συμμετέχουν δωρεάν σε προγράμματα άθλησης και φυσικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους χιλιάδες δημότες μας να αθλούνται με το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο στην πόλη που ζουν, αλλά και σε εκατοντάδες αποφοίτους Φυσικής Αγωγής να εξασκήσουν το επάγγελμά τους σε μια δύσκολή οικονομική και κοινωνική περίοδο.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η απόφαση ανατροπής της οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών που λάβατε:
• δημιουργεί σοβαρό έλλειμμα κεντρικής πολιτικής συνέπειας και ανακολουθία στην ορθή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
• ανατρέπει πλήρως τον αυτοδιοικητικό σχεδιασμό των Δήμων, με αντίκτυπο στον προγραμματισμό των δημοτών
• δημιουργεί διατάραξη της κοινωνικής ισορροπίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που αυτή, λόγω της πανδημίας, έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ
Απόλυτη πεποίθηση μας και αρχή είναι ότι ο σεβασμός και η πιστή τήρηση των υποσχέσεών μας προς τους πολίτες. Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και ζητούμε να δώσετε άμεσα λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και να σταθείτε αρωγός προς αυτή την κατεύθυνση.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ