Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξ. Μανιατογιάννης: «Καταλαβαίνουμε τη σημαντικότητα και τη δυσκολία, και το καταλαβαίνουν και οι δημότες»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις βασικές καμπάνιες και τα μέτρα πρόληψης του Δήμου στάθηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης, μιλώντας αποκλειστικά στον Χ-τύπο για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-τύπο:

Για την προσαρμογή στα μέτρα της κυβέρνησης και τα μέτρα πρόληψης του Δήμου

“Εμείς, λοιπόν, απ’ την μέρα που κλείσανε τα σχολεία ουσιαστικά μέχρι τότε είχαμε κλείσει τμηματικά όλες τις δραστηριότητες του Δήμου και αθλητικούς χώρους και λοιπά. Απ’ την μέρα που έκλεισαν τα σχολεία ουσιαστικά αρχίσαμε να λειτουργούμε την κοινωνική μας υπηρεσία, μία υπηρεσία η οποία θα εξυπηρετεί όλους τους δημότες και όχι μόνο τις ευπαθείς και τις ευάλωτες ομάδες. Και μετά ήρθε και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επέκτεινε ουσιαστικά τις λειτουργίες που έχει στο σπίτι. Εμείς το είχαμε κάνει ήδη μια βδομάδα πριν. Εξυπηρετούμε,λοιπόν, όλους τους δημότες των Βριλησσίων,οι οποίοι έχουν ανάγκη με την έννοια ότι πάμε τους ψωνίζουμε και τους πηγαίνουμε τα αγαθά στο σπίτι και κυρίως μιλάμε αγαθά και φάρμακα με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τις μετακινήσεις τους στα πλαίσια της γενικότερης καμπάνιας και προσπάθειας που γίνεται να μείνουμε σπίτι γιατί όντως είναι ουσιαστικό το να μείνουμε στο σπίτι αυτή την περίοδο.Επιπλέον όλων αυτών δώσαμε παράταση στις πληρωμές του νερού του δήμου καθώς και των ρυθμίσεων και των άλλων οφειλών των δημοτών μέχρι 30 Απριλίου και στη συνέχεια προχωρήσαμε σε αναστολή πληρωμών αυτήν την περίοδο ώστε να μπορέσει ο κόσμος να μην χρειάζεται να έρθει στο Δήμο.”

Για τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Βριλησσίων

“Όλες οι υπηρεσίες πλέον του Δήμου λειτουργούν τηλεφωνικά δεν μπορεί κανένας να έρθει στο δήμο υπάρχουν τηλέφωνα από κάθε υπηρεσία που επικοινωνεί ο δημότης ενημερώνει για το αίτημα του και εξυπηρετείται αφού επεξεργαστεί το αίτημα και όταν ολοκληρωθεί τον παίρνουμε τηλέφωνο για να τον ειδοποιήσουμε να το πάρει με κάποιο τρόπο εκτός από ιδιαίτερες περιπτώσεις που πρέπει να γίνει κάποια οικονομική συναλλαγή.”

Σχετικά με τη μέριμνα για υπαλλήλους του Δήμου

“Εφαρμόσαμε όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις μητέρες με παιδιά έως 15 ετών καθώς και τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες των υπαλλήλων μας. Λειτουργούμε ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας κάποιοι είναι στο δήμο, κάποιοι έχουν κάνει χρήση των αδειών αυτών, κάποιοι άλλοι δουλεύουν απ’ το σπίτι ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε το προσωπικό με τέτοιο τρόπο,επειδή θα έχει μακρά πορεία αυτή η υπόθεση, να κάνουμε μία οικονομία δυνάμεων.

Είμαστε εφοδιασμένοι με αντισηπτικά,γάντια,μάσκες για αρκετό χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουν να γίνονται παραγγελίες εφόσον απαιτεί η συνέχεια γιατί δυστυχώς δεν ξέρουμε ακριβώς το χρόνο που θα πάρει, αλλά είμαστε εφοδιασμένοι.”

Για τις βασικές καμπάνιες του Δήμου Βριλησσίων

“Έχουμε κάνει δύο καμπάνιες η μία είναι στο ότι διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας όσο μπορούμε πιο σφιχτά αυτήν την περίοδο και αποφεύγουμε οικοδομικές εργασίες, ανακαινίσεις και να βγάλουμε μπάζα και στρώματα κτλ. και το δεύτερο είναι τα κλαδέματα μας όσο μπορούμε να τα περιορίσουμε γιατί έχει γίνει και αυτή μία υπηρεσία που αυτήν την περίοδο υπάρχουν κάποιες άδειες για τους λόγους που είπαμε νωρίτερα, οπότε θέλει μία σωστή διαχείριση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως υπηρεσία και να μην έχουμε πρόβλημα στην αποκομιδή. Επειδή οι Βρηλισσιώτες κάνουν καλή διαχείριση απορρίμματος αρχίζουν σιγά σιγά μετά την επισήμανση που τους έχουμε κάνει να το εφαρμόζουν. Άλλη μία επισήμανση που έχουμε κάνει και είναι σημαντική, επειδή ο κόσμος τώρα όλος είναι σπίτι χρειαζόμαστε λελογισμένη χρήση του νερού γιατί το νερό τώρα και οι καταναλώσεις είναι πολύ διαφορετικές απ’ τη συνήθης όλη τη χρονική περίοδο προ κρίσης κορωνοϊού και αυτό δημιουργεί επιβάρυνση στο δίκτυο, η άναρχη χρήση δημιουργεί επιβάρυνση στο δίκτυο και δημιουργεί βλάβες. Θέλουμε λοιπόν, ορθή και λογική χρήση του νερού αν μπορούν οι δημότες με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τις βλάβες του δικτύου.”

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης για τις ευπαθείς ομάδες και τις αιμοδοσίες

“Επίσης να σας πω ότι οι μερίδες φαγητού που φτιάχνουμε κάθε μέρα για φιλοξενούμενους τώρα που έκλεισαν οι παιδικοί μας σταθμοί εξυπηρετούνται απ’ τα καταστήματα της πόλης τα take away που είναι ακόμα ανοιχτά, ακόμα όμως και να κλείσουν αυτά έχουμε έρθει σε επαφή με τα super market να μας δίνουν μαγειρεμένο φαγητό για τις μερίδες αυτές. Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι το Σάββατο (28/3) στα γραφεία του κοινωνικού οργανισμού, στα Κοινωνικά μας Ιατρεία (λεωφόρος Πεντέλης 62) κάνουμε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στα πλαίσια των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν σε αίμα αυτήν την περίοδο  για να μπορούμε και εμείς να συνδράμουμε στην ηρωική προσπάθεια που κάνουν όσοι εμπλέκονται με τα νοσοκομεία, οι γιατροί μας,οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τον κόσμο.”

Τέλος, για την ανταπόκριση των πολιτών στα νέα μέτρα

“Ναι, έχουν ανταποκριθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό πλην εξαιρέσεων ή πλην κάποιων χρονικών στιγμών που μπορεί στα πάρκα να είχαμε λίγο παραπάνω κόσμο  σε γενικές γραμμές και σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν ανταποκριθεί και ανταποκρίνονται και από χθες στα καινούργια μέτρα της καθολικής απαγόρευσης.Νομίζω καταλαβαίνουμε τη σημαντικότητα και τη δυσκολία και το καταλαβαίνουν οι δημότες. Εγώ εκείνο που τους λέω κάθε φορά είναι κάτσε σπίτι,ελαχιστοποιήστε τις μετακινήσεις σας και δεν είναι ένα σλόγκαν απλά, εμείς είμαστε εδώ για εσάς,εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ