Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του παιδιού” στο Δήμο Ασπροπύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00 – 14:00, ο Δήμος Ασπροπύργου και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνδιοργανώνουν Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας τους και με κοινό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όλοι και όλες οι πολίτες του Δήμου καλούνται να συμμετάσχουν στη δράση, ενώ ειδική έκκληση απευθύνουμε στους εθελοντές και στις εθελόντριες με ομάδα αίματος 0+, δεδομένου ότι, στην τρέχουσα περίοδο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει αυξημένη ανάγκη για τον συγκεκριμένο τύπο αίματος.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα είναι σταθμευμένη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ασπροπύργου (οδός Γενοκτονίας, Γκορυτσά).
Στη διοργάνωση της δράσης θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής τους, όπως αυτοί ορίζονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-Ε.ΚΕ.Α.

Συγκεκριμένα:
• Ραντεβού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των αιμοδοτών και αντισηψία στα χέρια
• Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
• Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας σε κάθε αιμοδότη
• Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοληψίας, αλλά και σε όλη την οργάνωση του χώρου
• Επαρκής αερισμός του χώρου

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν έως τις 17/12 στα παρακάτω τηλέφωνα για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών:
213-2006740/42/49 (Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κας. Σοφίας Μαυρίδη – Ώρες Επικοινωνίας 08:00-15:00)

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ