Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Τα “Φαντάσματα της Επανάστασης” έρχονται στο Μαρούσι σε μια ξεχωριστή προβολή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία μέρα πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί μία επετειακή προβολή της νέας ελληνο-ιταλικής συμπαραγωγής “ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”, που θα γίνει στον Κινηματογράφο Διάνα (Περικλέους 14), στο Μαρούσι, την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 21:50.

Η ταινία, μια ρομαντική κωμωδία εποχής, πραγματεύεται την ιστορία των Ελλήνων που ζούσαν και μεγαλουργούσαν στην Τεργέστη κατά την προεπαναστατική περίοδο, καθώς και το ταξίδι του Ρήγα Φεραίου στην Ευρώπη του Διαφωτισμού.
Πρωταγωνιστεί ένα δυνατό καστ ηθοποιών: Γιώργος Χωραφάς, Πάολο Ρόσι, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Γεωργάκης, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννης Αναστασάκης κ.α.

Σύνοψη

Ένας Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται στην Τεργέστη, με σκοπό να κινηματογραφήσει ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι του Ρήγα Φεραίου στην Ευρώπη του Διαφωτισμού. Όταν επισκέπτεται το Ελληνορθόδοξο Νεκροταφείο με το συνεργείο του, μια ομάδα φαντασμάτων από χαρακτήρες του 18ου αιώνα ξυπνά από τον θόρυβο και παίρνει το λεωφορείο για να βγει βόλτα στην πόλη. Είναι αυτά τα φαντάσματα αποκυήµατα της φαντασίας του ή, είναι “αληθινά” φαντάσματα που διασταυρώνονται στο μονοπάτι της έρευνάς του;

 

Μια σύγχρονη κωμωδία βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Ένας ανατρεπτικός διάλογος με ήρωες και αντιήρωες του 18ου αιώνα. Μια ταινία για το σήμερα και την ανάγκη ν’ αφουγκραστούμε την Ιστορία και όσα μεγάλα και σοβαρά ή μικρά και ευτράπελα έχει να μας αφηγηθεί.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ