Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συνέντευξη Τύπου στελεχών της Νέας Αριστεράς Αμαρουσίου ενόψει των ευρωεκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τρίτη 21.05.2024 το μεσημέρι, στα νέα γραφεία της Νέας Αριστεράς Αμαρουσίου, στην οδό Θησέως 7, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα έντυπης και δικτυακής ενημέρωσης, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.  

Στη συνέντευξη τύπου τον λόγο έλαβαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Νίκος Βούτσης, και ο καθηγητής πανεπιστημίου, πνευμονολόγος, υποψήφιος ευρωβουλευτής και Μαρουσιώτης, Γιάννης Καλομενίδης.

Η «Νέα Αριστερά Αμαρουσίου» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός των γραφείων της, και δύο περίπτερα ενημέρωσης των ψηφοφόρων στον Η.Σ.Α.Π. και στην πλατεία Κασταλίας.

Επίσης, πρόθεση των μελών της «Νέας Αριστεράς Αμαρουσίου» είναι η συστηματική παρακολούθηση των τοπικών ζητημάτων και η μεθοδική ανάδειξή τους στην τοπική κοινωνία, όπως και η αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως έγινε με την πρόσφατη ερώτηση της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς με στόχο τη ματαίωση του διαγωνισμού πώλησης της «Ελληνικής Κεραμικής»

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς από ανθρώπους που όχι μόνο «δεν έχουν επενδύσει στενά και στείρα στην επικοινωνία, δεν έχουν ίχνος λαϊκισμού, αλλά βρίσκονται μέσα στους κοινωνικούς αγώνες για να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα». Έτσι, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι «η πολιτική επιστρέφει».

“Για μια φιλειρηνική πολιτική από την Ευρώπη”

Συνέχισε αναφερόμενος στους δύο πολέμους που γίνονται «στη γειτονιά μας» και στην αδιέξοδη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως συνέπεια της παρακολούθησης της αμερικανικής πολιτικής. Επίσης, ανέδειξε τη πολύ μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να χαραχτεί μία άλλη φιλειρηνική πολιτική από την Ευρώπη.

Ο Νίκος Βούτσης έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην πρόθεση της Νέας Αριστεράς «να λειτουργήσει ως καταλύτης από τη διακριτή θέση και τις προτάσεις της Αριστεράς στη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων ώστε μετά τις ευρωεκλογές να υπάρξει μία πραγματική ελπίδα στον κόσμο για πολιτική αλλαγή» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ποιες πολιτικές υγείας θα προωθήσει η Νέα Αριστερά

Ο Γιάννης Καλομενίδης στην ομιλία του εστίασε στις πολιτικές υγείας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προωθήσει η «Νέα Αριστερά»:

• Να εξαιρεθούν οι δημόσιες δαπάνες υγείας από το σύμφωνο σταθερότητας

• Να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκός μηχανισμός δημόσιας υγείας με επιστημονικό/συμβουλευτικό και επιχειρησιακό σκέλος

• Να επιδιωχθεί σύγκλιση σε μια ενιαία πολιτική φαρμάκου που θα στοχεύει στην χωρίς διακρίσεις πρόσβαση σε ποιοτικό φάρμακο για όποιον, σε όποια γωνιά της Ευρώπης το χρειάζεται. Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν την τιμολόγηση και ελέγχους στο εμπόριο και παρεμβαίνει στην έρευνα/ανάπτυξη μέσα από διεθνείς συνεργασίες σε εγχειρήματα ανοικτής επιστήμης καθώς και την παραγωγή φαρμάκου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ