Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, με τον Πρόεδρο Συλλόγου Αγχιαλιτών Αθήνας «Η Αγχίαλος» για την επετειακή εκδήλωση «1906 – Ένα τραγούδι για τη Θράκη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκε ο Πρόεδρο του Συλλόγου Αγχιαλιτών Αθήνας «Η Αγχίαλος» Απόστολος Ζαφειρόπουλος, με την ευκαιρία της επετειακής εκδήλωσης «1906 – Ένα τραγούδι για τη Θράκη» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 στις 9 μ.μ. στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, θα παρουσιαστεί το νέο έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου στις 30 Ιουλίου 1906.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, συνεχάρη τους διοργανωτές για τη συγκεκριμένη εκδήλωση που κρατά ζωντανές τις ιστορικές μνήμες από τις μαύρες εκείνες ημέρες του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. «Είναι σημαντικό τις μελανές σελίδες της ελληνικής ιστορίας να μην τις παρασύρει η λήθη ιδιαίτερα σε «πονηρές» εποχές όπως αυτή που διανύουμε. Οφείλουμε να αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας που τόσο βίαια εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους, κοιτίδες Ελληνισμού και πολιτισμού για ολόκληρους αιώνες, οι παλαιότεροι να μην ξεχνούμε, οι νεότεροι να παραδειγματίζονται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ