Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Στην παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» στο Μαρούσι η Μ. Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 56ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στο Μαρούσι έδωσε το «παρών» η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στη «Ρεβυθάδα» η κ. Πατούλη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας (Π.Ε.Κ.Α) Νίκο Βαλλάτο, και κεραμίστες – μέλη της Ένωσης που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για τα έργα τους στη φετινή έκθεση, τους οποίους και συνεχάρη για την επιτυχία τους.

«Η κεραμική, η πρωτόγονη αυτή τέχνη που συνδέεται με την πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπου, έχει συνδεθεί ιστορικά με τη γη του Αμαρουσίου και διαχρονικά ταυτίζεται με την πολιτιστική ταυτότητα και παράδοσή του. Η «Ρεβυθάδα» όπως και η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που αποτελεί έναν θεσμό για την πόλη, κρατούν ζωντανή την παράδοση της τέχνης του πηλού σηματοδοτώντας τη σύνδεση της σύγχρονης εποχής με ρίζες και αξίες, διαχρονικές σταθερές για τον λαό μας. Με οδηγό τη δημιουργικότητα και τη φαντασία καταξιωμένοι καλλιτέχνες «πλάθουν» το μέλλον της σύγχρονης κεραμοποιίας και βάζουν τη δική τους ξεχωριστή σφραγίδα. Στην προσπάθεια αυτή αυτοδιοίκηση και φορείς πολιτισμού οφείλουμε να γίνουμε οι θεματοφύλακες της διαιώνισης της κεραμικής τέχνης».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ