Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει μαζί με τα παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο Περιβάλλον διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου για να γιορτάσει μαζί με τα παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του Περιβάλλοντος και η ανάδειξή της σε πρεσβευτές της ιδέας της ανακύκλωσης.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, από τις 08:30 έως τις 13:00, στην Πλατεία Γαρδέλη, στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης θα συμμετέχουν στο διαδραστικό παιχνίδι «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», με τη συνδρομή εμψυχωτών της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Οι μαθητές μέσα από την παραπάνω δράση θα γνωρίσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης, θα εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και θα μάθουν να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή στην ανακύκλωση των υλικών, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και η κάθε ομάδα θα «παίζει» και από ένα γνώριμο παιδικό παιχνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της ανακύκλωσης. Ωστόσο, στο παιχνίδι δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, καθώς όλα τα παιδιά θα λάβουν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια.

Στη δράση συμμετέχουν οι ομάδες:

1η ομάδα: Μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του 5ο και 6ο Δημοτικού Σχολείου.

2η ομάδα: Μαθητές της Δ’ τάξης του 3ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου.

3η ομάδα: Μαθητές της Γ’ και Δ΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου.

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 , όλα τα παιδιά είναι προσκεκλημένα στο διαδραστικό παιχνίδι «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»(Αγ. Κωνσταντίνου 42) για να παρακολουθήσουν το Θέατρο Σκιών: «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος και το Μαγικό Δέντρο» με το Θανάση Σπυρόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ