Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Η 59η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής ανοίγει τις πύλες της στο κοινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει η 59η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμεικής στο Μαρούσι, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 20:00, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» (λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι),με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και κατόπιν ονομαστικής πρόσκλησης, τηρουμένων αυστηρά όλων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον covid-19.

Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Κεραμική Τέχνη και σημαντικότατο πολιτιστικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου.

Στην τελετή των εγκαινίων θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους κεραμίστες-καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κεραμικής έτους 2021.

Η κριτική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την αισθητική και την άρτια εκτέλεση των υποβληθέντων έργων, καθώς και την έμπνευση των συμμετεχόντων αποφάσισε ομόφωνα την απονομή τριών βραβείων και έξι επαίνων αντί τριών όπως ίσχυε, λόγω της υψηλής ποιότητας και αρτιότητας των περισσότερων έργων.

Μέσω της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, νέοι κεραμίστες, αλλά και ήδη καταξιωμένοι έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να προτείνουν νέες προσεγγίσεις, νέες φόρμες και να συμβάλλον στην ανάπτυξη της αρχαιότερης των τεχνών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική ταυτότητα και παράδοση της πόλης του Αμαρουσίου.

Στην 59η Πανελλήνια έκθεση Κεραμεικής θα εκτεθούν έργα 51 κεραμιστών που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10:00 π.μ. -9:00 μμ. με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210-61.44.430.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ