Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ενωμένο Μαρούσι: Σειρά παρεμβάσεων για ζητήματα που αφορούν την πόλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μπαράζ ανακοινώσεων η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι τοποθετείται πάνω σε ζητήματα οπυ αφορούν την πόλη ζητώντας δράση από τη δημοτική αρχή.

Αναλυτικά:

Δωδώνη Αμαρουσίου: Παρέμβαση Κούκουζα Μπούρα για την προσβασιμότητα στην περιοχή

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρο και τους Αρμόδιους/ες Αντιδημάρχους για τα Προβλήματα προσβασιμότητας στην περιοχή της “Δωδώνης” κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσικ.κ Πέτρος Κούκουζας, Βασίλης Μπόυρας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Στην περιοχή “Δωδώνη” Αμαρουσίου, το τελευταίο διάστημα έγιναν αρκετά ατυχήματα με θύματα πεζούς συμπολίτες και συμπολίτισσές μας. Τα ατυχήματα αυτά οφείλονται στην κάκιστη κατάσταση των πεζοδρομίων της περιοχής και ιδίως των τσιμεντένιων κατασκευών στην οδό Μεσογείων βορείως της μάνδρας του νεκροταφείου.

Σας θυμίζουμε την ομιλία στο δημοτικό μας σύμβούλιο της συμπολίτισσάς μας κας Καραμπέτσου, πριν από δύο χρόνια περίπου όπου επισύμανε με γλαφυρότητα τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πεζοί πολίτες.

Σας θυμίζουμε επίσης την ομιλία του πρώην συναδέλφου μας κ.Μάριου Ψαραδέλλη στο δημοτικό μας συμβούλιο για τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι/ες συμπολίτες/ισσες μας.
Και τις δύο ομιλίες τις είχατε χειροκροτήσει όμως από τότε δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε στοιχειώδης παρεμβάσεις στην πόλη που να βελτιώνουν έστω την ασφαλή κίνηση των πεζών πολιτών.

Ερωτάται η διοίκηση :

• Έχει αντιληφθεί πως τα ατυχήματα που έχουν λάβει χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή βορείως του νεκροταφείου δεν αποτελούν περιπτωσιολογία αλλά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που αξίζει να αντιμετωπιστεί με προσοχή ;

• Προτίθεται να παρέμβει, μέσω των υπηρεσιών για την αποξύλωση των τσιμεντένιων κατασκευών που περιβάλουν τα δέντρα της οδού Μεσογείων ακριβώς στη βόρεια μάντρα του νεκροταφείου ;”

 

Καθυστέρηση της μεταστέγασης ΚΕΠ και Ληξιαρχείου Αμαρουσίου

Την καθυστέρηση στο ζήτημα της μεταστέγασης του ΚΕΠ και του Ληξιαρχείου Αμαρουσίου ανέδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι κ. Πέτρος Κούκουζας και Σπύρος Μπογδάνος με ερώτηση που κατέθεσαν προς Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρο και τις Αρμόδιους/ες Αντιδημάρχους, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Το κείμενο της ερώτησης είχε ως εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι.

Στην πρόσφατη συνάντηση μας με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Αμαρουσίου πληροφορηθήκαμε με έκπληξη πως υπάρχουν προβλήματα στη μεταστέγαση τόσο του ληξιαρχείου όσο και του Κ.Ε.Π. σε επιλεγμένα κτίρια εντός του κέντρου της πόλης μας.

Η περίπτωση της μεταφοράς της υπηρεσίας του ληξιαρχείου έχει κλείσει τα δύο χρόνια από την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου για την κατάρτιση των όρων διακήρυξης της αρχικής μειοδοτικής δημοπρασίας.
Αφού περάσατε στη διαδικασίας της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου της οδού Γαρδέλη και στην απαιτούμενη σύμβαση, ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του κτιρίου οι οποίες μάλιστα δεν τελείωσαν στην προκαθορισμένη ημερομηνία περαίωσης και δώσατε τη σχετική παράταση. Στη συνέχεια κρίνοντας καθυστερημένα, πως οι ανάγκες της υπηρεσίας απαιτούν μεγαλύτερο χώρο διαπραγματευτήκαμε πάλι απ’ ευθείας με τον ιδιοκτήτη του διπλανού κτιρίου για την ενοικίαση του.

Μέχρι σήμερα η υπηρεσία του ληξιαρχείου δεν έχει μεταφερθεί και όπως μας πληροφόρησαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου υπάρχουν μεγάλα και πιθανά ανυπέρβλητα προβλήματα στη μετεγκατάσταση.

Επιπλέον όλο το διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου μέχρι σήμερα ο δήμος (δηλαδή όλοι οι δημότες) πληρώνουμε το μίσθωμα χωρίς να έχει γίνει χρήση του κτιρίου από το δήμο.

Η περίπτωση της μετεγκατάστασης του Κ.Ε.Π. είναι παρόμοια καθώς ξεκίνησε με την κατάρτιση των όρων της διακήρυξης το Αύγουστο του 2020, όμως εξελίχθηκε με σαφώς αργότερους ρυθμούς μέχρι σήμερα, παρόλο που είναι κοινή η διαπίστωση πως οι συνθήκες εργασίας στο Κ.Ε.Π. της οδού Χατζηαντωνίου, είναι επιεικώς προβληματικές για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας και έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε αυτό, στα όριά τους.

Ερωτάται η διοίκηση :

• Ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στα κτήρια της οδού Γαρδέλη που έχει νοικιάσει ο δήμος για τη μεταστέγαση του ληξιαρχείου ;

• Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα για την ενοικίαση αυτών των χώρων (του ληξιαρχείου) ;

• Ποιο είναι χρονοδιάγραμμα της αποπεράτωσης των εργασιών επισκευής και πότε θα λάβει χώρα η μεταστέγαση της υπηρεσίας του ληξιαρχείου ;

• Ποια η υφιστάμενη κατάσταση της μετεγκατάστασης του Κ.Ε.Π. ;

• Ποιο το χρονοδιάγραμμα της μεταστέγασης της υπηρεσίας του Κ.Ε.Π. (της οδού Χατζηαντωνίου) ;”
Από την διοίκηση, απάντηση έδωσε ο αντιδήμαρχος κ Βαγγέλης Κάββαλος ο οποίος υποσχέθηκε απλά να επισπευσθεί μεταστέγαση τα όποια τεχνικά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου

Συνάντηση με το προεδρείο των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου είχε αντιπροσωπεία της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Δημαρχείο. Την παράταξη εκπροσώπησαν ο επικεφαλής Γιώργος Καραμέρος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κούκουζας και Σπύρος Μπογδάνος οι οποίοι και συναντήθηκαν με την Πρόεδρο κ. Ανδριάνα Ασπρογέρακα αλλά και τις/ους κ.κ Μαρια Λαζαρίδου, Μαρία Χάντζου, Ειρήνη Μουζάκη, Χριστίνα Φερχάγκεν, Νικολέτα Καλογεροπούλου, Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Ακολούθησε συζήτηση σε κλίμα κατανόησης και συναντίληψης, με τους εργαζόμενους να θέτουν κρίσιμα ζητήματα για την καθημερινότητά τους, τη λειτουργία του Δήμου αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών.Τα ζητήματα που τέθηκαν είναι:* Η συστηματική άρνηση του δημάρχου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

* Τα προβλήματα και οι μεθοδεύσεις σε σχέση με τα περιγράμματα τού Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ ) του Δήμου, τα οποία είναι φωτογραφικά και δεν υπάρχει επικαιροποίηση αυτών με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι κρίσεις προϊσταμένων και οι μετακινήσεις υπαλλήλων λόγω κινητικότητας. Αυτό αυτόματα σημαίνει μείωση του προσωπικού που εξυπηρετεί τους Δημότες. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη διοίκηση στην τοποθέτηση των προϊσταμένων στις θέσεις Διευθυντών που κενώθηκαν (είτε λόγω θανάτου είτε λόγω συνταξιοδότησης).

* Λειτουργικά ζητήματα αλλά και ζητήματα ασφαλείας σε σχέση με τους χώρους του Δημαρχείου για τους εργαζόμενους και τους Δημότες.

* Προβλήματα με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων από τη διοίκηση.

* Προβλήματα με την κακή διαχείριση από πλευράς της διοίκησης σε ό,τι αφορά την Πανδημία COVID19 και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

* Η μεγάλη καθυστέρηση στη μεταστέγαση του ΚΕΠ Αμαρουσίου αλλά και του ληξιαρχείου σε κτίρια που έχουν ήδη ενοικιαστεί και πληρώνονται ενοίκια.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι δεσμεύτηκαν να είναι στο πλευρό των εργαζομένων καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι και καθημερινά ζητήματα για τους Δημότες Αμαρουσίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι Γιώργος Καραμέρος, μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ο Δημαρχος να μη συναντά τους εργαζόμενους ενός Δήμου. Μακριά από τα προβλήματα της πόλης των εργαζομένων και των δημοτών ο κ. Αμπατζόγλου συνεχίζει στο δρόμο της μετριότητας και της απάθειας.

Ακούσαμε με προσοχή τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που θέτουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου. Το να μπορούν να εργάζονται οι ίδιοι και οι ίδιες στις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις με πλήρη τα δικαιώματά τους είναι απαραίτητη συνθήκη για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Οι λύσεις όμως δεν έρχονται με ευχολόγια αλλά με αλλαγή στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η διοίκηση Αμπατζόγλου απέτυχε και τις συνέπειες αυτής της αποτυχίας τις αντιμετωπίζουν τόσο οι δημότες όσο και εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ