Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δυναμικά ανταποκρίθηκαν οι Μαρουσιώτες στην 32η Εθελοντική Αιμοδοσία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (5 & 6 Νοεμβρίου), κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό, σε μία κρίσιμη στιγμή, το αίμα.

Στην 32η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 199 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών, με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία εφοδιάστηκαν με την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα με την 32η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση, καθώς και λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες το επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου.

Την αιμοληψία διεκπεραίωσε το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Την επίβλεψη της 32ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

sdr

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α., καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος δήλωσε: «Το αίμα είναι η “ζωή” που χρειάζεται κάποιος συμπολίτης μας, σε μία στιγμή εξαιρετικής ανάγκης. Η δυνατότητα αυτή πρέπει να υπάρχει για όλους. Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν με τόσο δυναμικό τρόπο, σε αυτό το κάλεσμα. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης».

Τέλος σημειώνεται πως η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει «ανοικτή» στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για όσους εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν.
Το επόμενο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Φεβρουαρίου 2020.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ