Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συνέντευξη του Γιώργου Καραμέρου : “Οι υποψήφιοι δημοτικοί μας σύμβουλοι προέρχονται από όλα τα κόμματα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Μαρουσιώτης Δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος γνωστός μέσα από τα 20 χρόνια τηλεόρασης που τον ακολουθούν αλλά και με 4 χρόνια εμπειρίας στην αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον β’ βαθμό και την περιφερειακή ενότητα βορείου τομέα Αθηνών βάζει υποψηφιότητα για Δήμαρχος στο Μαρούσι στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό #Ενωμένο Μαρούσι.

Τον συναντήσαμε στην Πλατεία Ευτέρπης στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού για αυτή τη συνέντευξη:

-Κύριε Καραμέρο παραιτηθήκατε πριν 2 μήνες από την Περιφέρεια Αττικής μολονότι η θητεία σας έληγε τον Σεπτέμβριο του 2019. Το έχετε μετανιώσει;
Καθόλου. Είναι θεωρώ μία έντιμη απόφαση απέναντι στους Μαρουσιώτες που θέλω να υπηρετήσω ως Δήμαρχος αλλά και τους πολίτες της Αττικής που με στήριξαν αλλά δεν θα ήθελαν κάποιον να αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα με δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.
Θέλω επίσης οι συνδημότες μου να ψηφίσουν κατά βούληση σε Ευρωεκλογές και Περιφέρεια αλλά #Ενωμένο Μαρούσι στις Δημοτικές εκλογές για Αλλαγή με Νέους Ανθρώπους στην πόλη μας. Στο Μαρούσι έκλεισε ένας κύκλος 12 ετών και χρειάζεται νέες ιδέες και γερό τιμόνι.

-Οι αντίπαλοί σας, σας χρεώνουν ή σας πιστώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι ισχύει;
Είναι γνωστό σε όλους ότι είμαι μέλος για Οικολόγων Πρασίνων. Συνεργάστηκα αυτιδιοικητικά στην Περιφέρεια αλλά αυτή η συνεργασία έληξε.
Τώρα είμαι επικεφαλής ενός συνδυασμού με 55 νέους ανθρώπους ή νέους στα κοινά από όλα τα κόμματα. Και πολλούς νεοδημοκράτες.
Επίσης τον Φεβρουάριο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μου.
Παρόλα αυτά επιμένω.Τα προβλήματα δεν είναι δεξιά ή αριστερά.
Τι νόημα έχει σε έναν Δήμο με 72.000 κατοίκους να θέλουν τα κόμματα να επιβάλλουν κάποιον για Δήμαρχο;
Όποιος θέλει κομματική επιλογή ας την κάνει στις Ευρωεκλογές και μετά να ψηφίσει για την πόλη Νέο Δήμαρχο, ανεξάρτητο, με εμπειρία  και προοπτική. Οι υποψήφιοι δημοτικοί μας σύμβουλοι προέρχονται σχεδόν ισομερώς από όλα τα κόμματα. Αυτό το θεωρώ κατάκτηση.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν στρατοπεδοποίηση της αυτοδιοίκησης και του Δήμου εμείς αντιπροτείνουμε ένα #Ενωμένο Μαρούσι.

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για το Μαρούσι αν εκλεγείτε Δήμαρχος;
Υπάρχει επικίνδυνη στασιμότητα.
Θα δώσω βάρος στις 16 γειτονιές πέραν του κέντρου της πόλης.
Θα αμβλύνουμε σίγουρα το κυκλοφοριακό, θα βελτιώσουμε καθαριότητα, πράσινο, φωτισμό.
Θα ξαναφτιάξουμε πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, Δημοτική Αστυνομία και Συγκοινωνία και θα αφοσιωθούμε 100% μόνο στο Μαρούσι.
Θέλουμε μια Αλλαγή. Η πόλη το έχει ανάγκη.

-Ποια είναι σήμερα η σχέση σας με την κ. Δούρου και τον κ. Πατούλη;
Θεσμικές, αυτοδιοικητικές, με συμφωνίες και διαφωνίες. Ξεχάσατε τον κ. Σγουρό ή τον κ. Πρωτούλη.
Όποιος ή όποια προκύψει ως διοίκηση στην Περιφέρεια, ως Δήμαρχος Αμαρουσίου θα συνεργαστώ άψογα και θα διεκδικήσω όσα δικαιούνται οι Μαρουσιώτες.
Μας ενδιαφέρει μόνο η κάλπη των Δημοτικών εκλογών.

-Τι διαφορετικό προτείνετε από τους άλλους συνδυασμούς;
Οι άλλοι συνδυασμοί απαρτίζονται από ανθρώπους που διοίκησαν και διοικούν την πόλη από 13 έως 28 χρόνια. Χρειάζεται αλλαγή. Να ψηφιστούν νέοι και ικανοί άνθρωποι. Τέτοια πρόταση δίνουμε εμείς. Χρειάζονται βέβαια και οι έμπειροι άνθρωποι σαφώς, αλλά το Μαρούσι πρέπει να δει και το μέλλον του ως προς το πρόσωπο του Δημάρχου. Να το πούμε ανοιχτά.
Όσο για την ουσία. Το πρόγραμμά μας θα είναι πολύ μπροστά σε μια σειρά ζητημάτων για την καθημερινότητα, τις γειτονιές,την καινοτομία, το περιβάλλον και μια σειρά άλλων καλων πρακτικών. Συντάσσεται από ομάδα νέων τεχνοκρατών, τα μέλη της παράταξης αλλά και τους δημότες που το συνδιαμορφώνουν στο σάιτ μας  enomenomaroussi.gr Θα κάνουμε το Μαρούσι φιλική πόλη και πρότυπο. Μόνο αυτό μας αξίζει και έχουμε νιάτα, γνώση και όρεξη να δουλέψουμε σκληρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ