Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα, για την έναρξη της Προεκλογικής Περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λιτή ανακοίνωση αλλά γεμάτη δυναμισμό, βάζοντας δίλλημα για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ανοίγει επίσημα την προεκλογική περίοδο ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας. Ο κος Καρπέτας στέκεται σε δύο ιδιαίτερης σημασίας σημεία: To πρώτο θέτει ερωτήματα στους πολίτες για την οκταετή πορεία του στη διοίκηση του δήμου για το προφίλ της διοίκησης αλλά και της διαχείρησης.

Το δεύτερο θέμα είναι για την προσοχή αλλά και ευθύνη των δημοτών όσον αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών, με το νέο σύστημα η οποία γίνεται μεγαλύτερη, λέγοντας τους ότι οφείλουν να αναδείξουν Αυτοδιοικητικές Αρχές, με ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση ώστε να μην παραλύσουν Δήμοι και Περιφέρειες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Πολίτες της Μεταμόρφωσης,

Στις 26 Μαΐου, θα κληθείτε να εκλέξετε Δήμαρχο και Δημ. Συμβούλιο, για να διοικήσουν το Δήμο, να διαχειριστούν τα προβλήματα και να χαράξουν τις προοπτικές για το μέλλον της πόλης, την προσεχή τετραετία.
Η «Νέα Πορεία», θα είναι παρούσα και σε αυτές τις Εκλογές και θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας.
Σε αυτή την εναρκτήρια προεκλογική μας επικοινωνία, θα περιοριστώ σε δύο, κατά τη γνώμη μου, ιδιαίτερης σημασίας σημεία :
Το πρώτο : Μετά από οχτώ (8) δύσκολα χρόνια στη Διοίκηση, μας γνωρίζετε καλά και μπορείτε να κρίνετε:
Αν αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τα προβλήματα του Δήμου, της πόλης και της Κοινωνίας.
Αν διαχειριστήκαμε το υστέρημα της Κοινωνίας με νοικοκυρεμένο, συνετό και έντιμο τρόπο.
Αν πολιτευτήκαμε με αίσθηση χρέους και ευθύνης, αν διατυπώσαμε σοβαρό και υπεύθυνο Δημόσιο Λόγο, αν δείξαμε σεβασμό στον Πολίτη και αν δώσαμε θετικά πρότυπα δημόσιου Ήθους και συμπεριφοράς και
Αν δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Το δεύτερο: Οι φετινές δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν με ένα εκλογικό σύστημα, -«απλή αναλογική»- που απειλεί με παράλυση τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με το νέο σύστημα η ευθύνη των Πολιτών γίνεται μεγαλύτερη:
Οφείλουν να αναδείξουν Αυτοδιοικητικές Αρχές, με ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση ώστε να μην παραλύσουν Δήμοι και Περιφέρειες ούτε να καταστούν πεδία ατελείωτων διαπραγματεύσεων, προσωπικών διευθετήσεων ή και αθέμιτων συναλλαγών.
Οι ίδιοι οι Πολίτες πρέπει να προλάβουν και να αποτρέψουν τους κινδύνους ενός διαλυτικού εκλογικού συστήματος που επιβλήθηκε, από αλλότριες πολιτικές σκοπιμότητες, παρά την αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η επισήμανση έχει γενικότερο χαρακτήρα. Για το Δήμο μας εκτιμώ ότι κίνδυνοι εκφυλισμού και ακυβερνησίας, δεν θα υπάρξουν. Ισχυρή ένδειξη γι’ αυτό είναι ο σχετικά περιορισμένος αριθμός Συνδυασμών, σε αντίθεση με άλλους Δήμους όπου διαφαίνονται ήδη εκφυλιστικές τάσεις.
Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, εύχομαι ήρεμο κλίμα, υπεύθυνες θέσεις και πολιτισμένο διάλογο, που θα δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα: Απολογισμό και έργα, προβλήματα και δυσκολίες, προοπτικές και προγράμματα.

Για τη «Νέα Πορεία»,
Ο Δήμαρχος και Υποψήφιος Δήμαρχος
Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ