Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στη θάλασσα και τη κολύμβηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ‘’Ημέρες Θάλασσας 2023” στον Πειραιά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών ΑΜΕΑ στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής.

Το Σάββατο 27 Μαΐου ο κ. Πατούλης, παραβρέθηκε στην έναρξη των Πανελλήνιων Αγώνων «OPEN WATER» και της αναβίωσης της κλασικής διαδρομής των 1200 μέτρων των πρώτων ολυμπιακών αγώνων του 1896 στην παραλία βοτσαλάκια στον Πειραιά. Στο σημείο υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης και η Αντιπεριφερειάρχης Στ. Αντωνάκου. Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων ο π. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδος, ο Εθνικός Προπονητής και Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Πειραιά σε θέματα Άθλησης Ν. Γέμελος, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Σπ. Γιαννιώτης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φιλιώ Μανωλιουδάκη, κ.α. Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

 

 

Στη συνέχεια μετέβη στο κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στο οποίο διεξάγεται 27-28 Μαΐου το «ΒΙΚΟΣ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών και Γυναικών ΑΜΕΑ 2023». Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να απονείμει μετάλλια στους αθλητές και να συνομιλήσει με παράγοντες του αθλητισμού και της διοργάνωσης. Στο Πρωτάθλημα είναι συνδιοργανώτρια και η Περιφέρεια Αττικής. Στο σημείο υποδέχθηκαν τον κ. Πατούλη η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέας Λ. Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος Ε.Α.ΟΜ.ΑΜΕΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Καπελλάκης, η Βουλευτής Α. Αγάτσα, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα και Σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Άθλησης Χ. Γαλανοπούλου, αθλητικοί παράγοντες, κ.α.. Οι αγώνες διεξάγονται με τη συμμετοχή περίπου 200 κολυμβητών και κολυμβητριών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ