Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Έναρξη λειτουργίας «Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων» στο Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδική εκδήλωση διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας «Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων».

Η εκδήλωση με θέμα: «Ισότητα των Φύλων σήμερα: Ανάγκη και όχι Πολυτέλεια»,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019, από τις 10:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), και είναι ανοιχτή στο κοινό.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες εισηγήσεις και συζήτηση με το κοινό, ενώ  θα κλείσει με την προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα, με επίκεντρο την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που ενώ είναι έγκυος απολύεται από την δουλειά της.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γεώργιος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, Πέτρος Κόνιαρης.
Το «Γραφείο Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων» λειτουργεί καθημερινά, στο Κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9, 2ος Όροφος), με στόχο, την περαιτέρω ενίσχυση των δράσεων που ήδη υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου για την προώθηση της ισότητας των φύλων, την ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές που εφαρμόζει και την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας και καταπολέμησης στερεοτύπων και προκαταλήψεων σχετικά με το φύλο και τον κοινωνικό ρόλο γυναικών και ανδρών, ενίσχυσης της κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής των γυναικών σε τοπικό επίπεδο και πληροφόρησής τους για δράσεις, προγράμματα, δικαιώματα και εξελίξεις στη νομοθεσία, που αφορούν στην ισότητα των δύο φύλων, καθώς και προβολή και υποστήριξη του έργου γυναικών σε επαγγελματικούς, καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και άλλους τομείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ