Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Στην ολομέλεια του ΣτΕ η πρώτη αίτηση ακύρωσης του Δήμου Αλίμου κατά του Φορέα Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά

Δημοσιεύθηκε

στις

Συζητήθηκε την Παρασκευή (6/12) στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η πρώτη από τις Αιτήσεις Ακύρωσης που έχει αποφασίσει να ασκήσει ο Δήμος Αλίμου κατά του «Φορέα Κοινοχρήστων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά».

Ο Δήμος στην Ολομέλεια του ΣΤΕ εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, ομάδα αιρετών του Δήμου και ομάδα διακεκριμένων νομικών, με επικεφαλής τους κ. Θεόδωρο Μαντά, Φώτιο Χατζηφώτη και Παναγιώτη Νέλλα.

Σημειώνεται ότι:

  • Πριν από τη συζήτηση της υπόθεσης, ο Δήμος Αλίμου επέδειξε έμπρακτα διάθεση καλόπιστης συνεννόησης με τις υπόλοιπες πλευρές, ζητώντας αναβολή της δίκης, καθώς είναι σε εξέλιξη συνεννοήσεις των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας με τα συναρμόδια Υπουργεία, για τη νομοθετική επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων του Φορέα.
  • Η Αίτηση Ακύρωσης και όλη εν γένει η δικαστική διαδικασία δεν έχει ουδεμία επίπτωση και δεν ασκεί καμία απολύτως επιρροή στην εξέλιξη της επένδυσης στον Μητροπολιτικό Πόλο, η οποία προχωράει κανονικά. Η επένδυση θα εξελιχθεί κανονικά, ανεξαρτήτως και του αποτελέσματος της δίκης και τυχόν μελλοντικών συναφών δικών.
  • Η δίκη αφορά αποκλειστικά στη νομική μορφή και τον τρόπο λειτουργίας του Φορέα Κοινοχρήστων, ο οποίος θα έχει ως αποκλειστικές αρμοδιότητες την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον ηλεκτροφωτισμό στην περιοχή, αφού πλέον ξεκινήσει η επένδυση και χτιστούν κατοικίες και καταστήματα που θα παράγουν απορρίμματα.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο Δήμαρχος Αλίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη σημερινή εκδίκαση ξεκινάει μία μεγάλη δικαστική προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της πόλης μας και της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έναντι πρόχειρων και άτυχων νομοθετικών ρυθμίσεων του πρόσφατου παρελθόντος.

Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι χρονοβόρα και επίπονη, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι τελικά θα δικαιωθούμε. Ο Δήμος Αλίμου, αλλά και ο Δήμος Γλυφάδας που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με εμάς, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία του εκτρωματικού νομικού μορφώματος με την επωνυμία ΄Φορέας Κοινοχρήστων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά΄, με αυτή τουλάχιστον τη μορφή που έχει σήμερα.

Εξάλλου, η μέχρι σήμερα σύντομη πορεία του Φορέα αυτού, έχει ήδη έμπρακτα αποδείξει ότι πρόκειται για αποτυχημένο μόρφωμα που προκαλεί δυσλειτουργίες στην περιοχή και δεν ευνοεί την επένδυση».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ