Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Ο Δήμαρχος Αλίμου Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε.) ως τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, για την περίοδο 2020-2025.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι ένα από τα κορυφαία όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από 350 μέλη (εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών) από όλα τα κράτη της Ε.Ε. Τα μέλη της Επιτροπής γίνονται οι πρεσβευτές της Ευρώπης στις περιφέρειες, στις πόλεις και στους δήμους, αλλά και ο εκπρόσωπός τους στον ευρωπαϊκό διάλογο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλουν να ζητούν τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κατά την κατάρτιση νομοθεσίας για θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, η κοινωνική πολιτική, η οικονομική και κοινωνική συνοχή, οι μεταφορές, η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή.

Η πολιτική δράση της Επιτροπής εδράζεται στην πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ του ευρωπαϊκού, του εθνικού, του περιφερειακού και του τοπικού επιπέδου είναι απαραίτητη, τόσο για την οικοδόμηση μιας όλο και πιο συμπαγούς και αλληλέγγυας Ένωσης των λαών της Ευρώπης, όσο και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης θα εκπροσωπεί, μαζί με τα υπόλοιπα 11 μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, για τα επόμενα πέντε χρόνια τις θέσεις και απόψεις των αυτοδιοικητικών φορέων της πατρίδας μας, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ